Direct naar content

LeerLevels

Youssef (Docent van het jaar aan de HvA 2017) en Jonas bedenken in 2015 tijdens hun DenkTank FlipFilm, een platform waar onderwijsmateriaal gedeeld kan worden door docenten. Later werken ze dit uit tot LeerLevels: onbegrensd leren. Met slimme technologie en flexibel lesmateriaal helpen ze leerlingen, studenten en docenten.

LeerLevels maakt gebruik van infographics, animaties en een docenten-dashboard. LeerLevels wint in 2021 de eerste prijs van 1,2 miljoen euro voor ‘een onderwijsinstelling die een topprestatie levert’. De beoordelingscommissie ziet ‘enorme potentie’ om hiermee aan ‘gelijke kansen voor studenten’ te werken. Ook ontving LeerLevels 50.000 euro van het Onderwijs Innovatiefonds NL. Er is inmiddels ook een samenwerking gestart met de OBA Centraal om daar een LeerLevels Corner in te richten waar leerlingen die hun huiswerk maken in de bibliotheek (omdat het bijvoorbeeld thuis moeilijk gaat) ondersteuning kunnen krijgen.

LeerLevels dekt nu het volledige natuurkunde curriculum in het voortgezet onderwijs. De content is ook geschikt voor eerstejaars HBO studenten die hun natuurkunde kennis willen opfrissen. Het aanbod wordt komende jaren uitgebreid naar andere vakken.

Winnaar Hogeronderwijspremie

Winnaar Onderwijs Innovatie Fonds

Beschikbaar voor VO natuurkunde curriculum

‘Je hebt super duidelijke leerdoelen en door de duidelijke filmpjes kan je zo alle stof in een hele korte tijd herhalen en leren.’

~ Rik, leerling

‘Je kan het lekker snel, makkelijk gebruiken. Je hoeft geen boeken te pakken, je kan overal even snel een uitlegvideo bekijken.’

~ Faes van der Linden, eindexamenleerling

‘Wat ik fijn vond aan LeerLevels is dat je kunt oefenen en meteen de uitslag krijgt en de feedback.’

~ Hasna El Rharaissi, student Aviation

‘Doordat LeerLevels gepersonaliseerde uitleg geeft, krijgt iedereen een gelijke kans.’

~ Jonas Voorzanger, co-founder LeerLevels
01 04