In de analysefase brengt de Nationale DenkTank de belangrijkste knelpunten rondom het thema in kaart
De Samenvatting Analysefase offline lezen?
SAMENVATTING ANALYSEFASE
In 2016 is het thema van de Nationale DenkTank ‘Het Leren van de Toekomst’. In augustus 2016 ging een groep van 22 studenten, pas afgestudeerden en promovendi met uiteenlopende achtergronden aan de slag met hun onderzoek. Ze werden ondersteund door circa twintig expertdeelnemers. Deze mbo en hbo-studenten deelden hun praktijkervaring en -kennis met de deelnemers zodat ze zich nog beter konden inleven in het Nederlandse beroepsonderwijs.
De hoofdvraag van de Nationale DenkTank 2016 luidt: ‘Hoe komen we in Nederland tot beroepsonderwijs dat de student stimuleert tot een blijvende persoonlijke ontwikkeling om te kunnen werken en leven in een permanent veranderende samenleving?’
In het analyserapport presenteert de Nationale DenkTank 2016 haar bevindingen die ze tijdens de zogeheten analysefase heeft opgedaan. Het document is te downloaden via de link die naast deze tekst staat. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de analyses of geïnteresseerd zijn om met ons mee te denken over oplossingen, neem dan contact op via info@nationale-denktank.nl.
Vivian Hemmelder
PdD - Neuroscience - Harvard University
Vivian van Wingerden
MSc Economics & Business (Track Behavioural Economics) Erasmus Universiteit Rotterdam
Victorine van Alphen
BSc in Fine Arts - Fine Arts 'Beeld en Taal'. Voorheen Audiovisueel' - Gerrit Rietveld Academie
Sil Boedi Scholte
MSc - Sociology and Global Change - University of Edinburgh
Sharmaine Benkaddour ? de Graaf
Teachers College - Windesheim Flevoland
Tessa Vreedenburgh
Teachers College - Windesheim Flevoland
Jeroen Zaaiman
Sport, Bewegen en Vrijetijdsmanagement - CIOS ROC Nova College
Laura van der Werf
MBO niveau 4 - Verpleegkunde
Marty van de Scheur
Oefentherapie Cesar - afgestudeerd in juli 2016
Rhod Packbier
Tweedegraads docent Pedagogiek - vorig jaar afgestudeerd aan Fontys Hogeschool en nu werkzaam als docent bij ROC Leeuwenborgh
Sandeep Sanichar
MBO niveau 4 - Fashion & Business
Moncia van den Berg
Verpleegkunde - Deltion College
Maxime von Rmer
Marketing, communication and events - ROC Mondriaan
Job Stoit
MBO niveau 4 - Applicatie-ontwikkelaar - Noorderpoort
Iris Verzijl
MBO niveau 4 - Ondernemerschap voor vakmanschap - ROC De Leijgraaf
Henri Dekker
MBO niveau 4 - Facilitair Leidinggevende - ROC Twente
Hanna Noort
MBO niveau 4 - Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening
Carmen Hoekstra
Global project and change management - Windesheim Zwolle
Buddy van der Stad
Teachers College - Windesheim Flevoland
Anne Nijhof
MBO niveau 4 - Hotel Management - MBO Amersfoort
Rasila Hoek
MSc - Master Mathematics - Universiteit van Amsterdam
Ottilia Kasbergen
MSc - Logica - Universiteit van Amsterdam
Melline Somers
MSc Management of Learning - Maastricht University
Michelle Smid
MSc - Economische & Consumenten Psychologie - Leiden Universiteit
Lisette Reuvers
BA Honors - Liberal Arts & Science - Maastricht University
Joris Tieleman
PhD Urban Society, Erasmus Universiteit Rotterdam
Jorim Tielbeek
MSc - Neuroscience - Vrije Universiteit
Jorien Vink
MSc International Public Management and Policy - Erasmus Universiteit Rotterdam
Jeroen Brouwers
MSc - Econometrics & Mathematical Economics - Tilburg University
Jan Sluyterman
BSc Politicologie - Universiteit van Amsterdam
Hossam Boutaibi
MSc in Economics and Business - Erasmus Universiteit Rotterdam
Hannah Edelbroek
MA - Master Philosophy, Bioethics and Health - Vrije Universiteit
Gerben Hiemstra
Bsc - Rechtsgeleerdheid - Universiteit Utrecht
Femke Cnossen
ReMSc - Onderzoeksmaster Economie - Rijksuniversiteit Groningen
Daan de Jong
MSc - Technical Medicine - Universiteit Twente
Bertram Loth
MSc in aanwording, Onderwijskunde - Rijksuniversiteit Groningen
Aydan Figaroa
NVT - Legal Reseach Master - Universiteit Utrecht
Wouter van Dijk
BSc Geneeskunde en Rechtsgeleerdheid - Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam
Jaarlijks investeert het Elise Mathilde Fonds in een betere maatschappij door steun aan zo’n 1000 uiteenlopende initiatieven.
wil dat haar studenten en medewerkers verder kijken: verder dan het eigenbelang, het eigen vakgebied, verder dan het bekende, verder dan het hier en nu. De VU stelt kennis en experts beschikbaar voor inhoudelijke ondersteuning van de Nationale DenkTank.
streeft naar meer aandacht voor de wetenschappelijke mening in het maatschappelijk debat. Stichting de Nationale DenkTank ontstond tijdens de 5e Avond van Wetenschap & Maatschappij. Het bestuur van W&M vormt de Raad van Advies van de Nationale DenkTank en adviseert het bestuur bij strategische keuzes en het vinden van ondersteuning voor de jaarlijkse opdracht.
is een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken en ondersteunt de stichting en de Nationale DenkTank bij het vergroten van impact van de gekozen oplossingen, met speciale aandacht voor het slim betrekken van maatschappelijke stakeholders.
is een van de grote universiteiten van Amsterdam en biedt de deelnemers aan de Nationale DenkTank een werkplek tijdens de onderzoeksperiode. Daarnaast stelt zij kennis en experts beschikbaar voor inhoudelijke ondersteuning van de Nationale DenkTank.
is een onderzoeks- en adviesbureau dat kennis, expertise en mankracht inzet bij het opzetten, uitvoeren en analyseren van het onderzoek van de jaarlijkse DenkTank.
wil een brug slaan tussen wetenschap en samenleving door middel van bijeenkomsten, lezingen en een breed netwerk. De KHMW is een belangrijke netwerkpartner van de Nationale DenkTank, en ieder jaar wordt het ExpertForum bij hen gehouden in het Hodshonhuis in Haarlem.
In 2016 doet een consortium van 11 mbo-instellingen in Nederland mee aan de Nationale DenkTank 2016 als themapartner. De deelnemende mbo-instellingen zijn: Graafschap College, Doetinchem; Deltion College, Zwolle; ROC Leeuwenborgh, Maastricht; ROC de Leijgraaf, Veghel; ROC Mondriaan, Den Haag; Noorderpoort, Groningen; ROC Nova College, Haarlem & Amstelveen; ROC van Twente; Rijn IJssel, Arnhem & Wageningen; MBO Amersfoort; Friesland College, Leeuwarden & Heerenveen.
Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving.
Platform Talent voor Techniek werkt aan onderwijsvernieuwing om de talenten van leerlingen te versterken zodat ze beschikken over de juiste kennis en vaardigheden voor de arbeidsmarkt. Het Platform ondersteunt scholen bij hun kwaliteitsverbetering en werkt aan een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. De focus ligt op het tot stand brengen van duurzame regionale samenwerkingen, het stimuleren van kennisdeling en ondersteunen bij het omzetten van het beleid in concrete acties binnen het onderwijs.
Windesheim is als innovatieve kennisinstelling stevig in de regio verankerd. Kwaliteit en samenwerking met de omgeving staan voorop. Aan de basis van onze ambities staat een aanbod van bachelor- en masteropleidingen die alle van hoog niveau zijn. Windesheim heeft vier profielkenmerken opgesteld, waaronder het profiel Educatie, en deze profielen zijn vertaald naar onderwijs én onderzoek in de kenniscentra. Binnen het educatieveld is Windesheim een belangrijke speler, met een voortrekkersrol op het vlak van passend onderwijs.
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) werkt aan een slim, vaardig en creatief Nederland. OCW wil dat leraren, kunstenaars en wetenschappers hun werk kunnen doen, zodat iedereen goed onderwijs kan volgen, cultuur kan beleven en zich kan voorbereiden op zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
School of Creative Leadership biedt een executive, parttime leiderschapsprogramma aan internationaal toptalent en organiseert samen met de Nationale DenkTank de Herfstweek. Daarnaast huisvest zij het projectbureau van de stichting.
is het grootste strategisch adviesbureau ter wereld. McKinsey begeleidt de jaarlijkse DenkTank tijdens de onderzoeksperiode en traint de deelnemers.