Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Partners

Het geheel is meer waard dan de som der delen

“De DenkTank is in zeker zin vooral onschuldig, misschien soms wel een klein beetje naïef. Dit is nou juist de kracht en ontwapenendheid van de DenkTankers. Hierdoor worden deuren geopend en komen zij op plekken binnen waar je normaliter niet zo makkelijk binnenkomt”

Paul Rutten (McKinsey, structureel partner)

Partners van de Stichting maken de Nationale DenkTank mogelijk

Dankzij de steun van onze partners wordt de jaarlijkse DenkTank mogelijk gemaakt. Vanuit hun eigen expertise leveren de partners een belangrijke bijdrage aan het werk van de Nationale DenkTank. Ze zijn een belangrijke gesprekspartner gedurende een Nationale DenkTank.

In hun diversiteit dragen zowel de jaarlijkse DenkTank als het netwerk bij aan het ideaal van de stichting om de Nederlandse maatschappij vooruit te helpen. Het geheel is meer waard dan de som der delen: samenwerking leidt tot verrassende inzichten en oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Wie zijn onze partners?

Via de filterknop zijn al onze structurele en themapartners te bekijken met een omschrijving van hun bijdrage aan de Nationale DenkTank.

 
Filter
Andersson Elffers Felix (AEF)

is een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken en ondersteunt de stichting en de Nationale DenkTank bij het vergroten van impact van de gekozen oplossingen, met speciale aandacht voor het slim betrekken van maatschappelijke stakeholders.

Bekijk de website
APG

APG Groep verzorgt als financiële dienstverlener bestuursadvisering, asset management, pensioenadministratie, pensioencommunicatie en werkgeversdiensten. APG voert deze werkzaamheden uit namens (pensioen) fondsen en werkgevers in de sectoren onderwijs, overheid, bouw, schoonmaak
en glazenwassers, woningcorporaties, energie- en nutsbedrijven, sociale werkvoorziening, medisch specialisten en architectenbureaus. Voor de (pensioen) fondsen in deze sectoren beheert APG circa 516 miljard euro (meil 2020) pensioenvermogen. APG werkt voor ongeveer 22.000 werkgevers en verzorgt het pensioen voor één op de vijf gezinnen in Nederland (ruim 4,7 miljoen deelnemers).

Bekijk de website
De Issuemakers

is een communicatieadviesbureau gespecialiseerd in het agenderen van maatschappelijke issues bij overheid, politiek en samenleving. Zij adviseren de Nationale DenkTank ten aanzien van de maatschappelijke en politieke agendering van en de communicatie over de jaarthema’s en de Nationale DenkTank zelf.

Bekijk de website
De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen

wil een brug slaan tussen wetenschap en samenleving door middel van bijeenkomsten, lezingen en een breed netwerk. De KHMW is een belangrijke netwerkpartner van de Nationale DenkTank, en ieder jaar wordt het ExpertForum bij hen gehouden in het Hodshonhuis in Haarlem.

Bekijk de website
De Universiteit van Amsterdam

is een van de grote universiteiten van Amsterdam en biedt de deelnemers aan de Nationale DenkTank een werkplek tijdens de onderzoeksperiode. Daarnaast stelt zij kennis en experts beschikbaar voor inhoudelijke ondersteuning van de Nationale DenkTank.

Bekijk de website
DesktopToWork

verzorgt de IT-infrastructuur van de Nationale DenkTank en maakt het mogelijk dat medewerkers en deelnemers overal productief aan de slag kunnen.

Bekijk de website
Draad

Draad is een internetbureau gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van websites en online applicaties. Draad heeft de website van de Nationale DenkTank ontworpen en ondersteunt de jaarlijkse DenkTank met oplossingen die een online component bevatten.

Bekijk de website
Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De EUR is een Rotterdamse universiteit en herbergt met het Erasmus MC één van de grootste en toonaangevende academische ziekenhuizen van Europa. De EUR stelt kennis en experts beschikbaar voor inhoudelijke ondersteuning van de Nationale DenkTank.

Bekijk de website
Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft grote verantwoordelijkheden op het terrein van onder andere werk, jeugd, zorg en wonen. Hierbij spelen onderwerpen zoals onderwijs, gezondheid, diversiteit, anti-discriminatie, jeugdwerkloosheid, armoedebestrijding, schuldhulpverlening. De gemeente streeft naar een excellente en eenduidige dienstverlening aan alle Amsterdammers, waaronder de kwetsbare Amsterdammers. De  gemeente wil iedere bijstandsgerechtigde zo mogelijk binnen het bereik van werk brengen. Als er nog geen zicht is op een betaalde baan, kijkt de gemeente of mensen op een andere manier kunnen meedoen en helpt hen bij het zetten van een stap vooruit. Volwaardig kunnen meedoen geeft mensen zelfvertrouwen, vergroot hun welzijn en is positief voor onze stad. De gemeente sluit nauw aan bij de Amsterdammer, hun situatie, behoeften, kansen en mogelijkheden. Ze verzorgt de gemeentelijke taken van de Participatiewet en WWB en hebben ook voor ondernemers een belangrijke rol. Vanwege de grote variatie aan banen, voorzieningen, cultuur en diversiteit van mensen, maar ook vanwege de rijke architectuur trekt de stad jaarlijks veel nieuwe mensen aan die hier willen werken en wonen.

Bekijk de website
Het Europees Instituut

wil mensen inspireren, stimuleren en ondersteunen om te ontdekken wie zij zijn en hoe zij willen leven en werken, en biedt opleidingen aan tot coach en counselor. Het Europees Instituut biedt persoonlijke coaching voor de deelnemers van de Nationale DenkTank.

Bekijk de website
IJsfontein

IJsfontein staat voor playful learning. IJsfontein ontwerpt en ontwikkelt spelend (digitaal) leren vanuit de overtuiging dat mensen van nature nieuwsgierig en intrinsiek gemotiveerd zijn om zichzelf te ontwikkelen. IJsfontein ondersteunt de deelnemers van de Nationale DenkTank bij ontwerp van oplossingen en ideeën en bij persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Bekijk de website
Kennedy Van der Laan

is een onafhankelijk, Nederlands advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam en Eindhoven. Kennedy Van der Laan is in 1992 opgericht met de ambitie om als topadvocaten de wereld te dienen (misschien zelfs te verbeteren) en om nooit de menselijke maat en sociale impact uit het oog te verliezen. Sindsdien maakt grote maatschappelijke betrokkenheid deel uit van onze cultuur.

Bekijk de website
McKinsey & Company

is het grootste strategisch adviesbureau ter wereld. McKinsey begeleidt de jaarlijkse DenkTank tijdens de onderzoeksperiode en traint de deelnemers.

Bekijk de website
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Het ministerie van BZK maakt zich sterk voor een democratische rechtstaat, met een slagvaardig bestuur. Ze borgt de kernwaarden van de democratie. BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. BZK draagt eraan bij dat burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meetelt en meedoet en het prettig leven is.

Bekijk de website
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) staat voor duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland. Nederland staat daarbij voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. De visie ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’
beschrijft de verandering die nodig is: van het huidige agrarische systeem waarin
de nadruk ligt op kostprijsreductie naar een systeem dat draait om het zorgvuldig
omgaan met schaarse grondstoffen.

Bekijk de website
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) werkt aan eerlijk, gezond en veilig werk in Nederland. Werk en bestaanszekerheid voor iedereen: samen werken voor samen leven. Iedereen moet de kans krijgen om mee te doen en zich te ontwikkelen. Mensen moeten zelf kunnen bijdragen aan hun eigen toekomst. Als het tegenzit zorgt het ministerie voor een vangnet, en als je met pensioen gaat voor een inkomen. Dat kan alleen in een land waar mensen er voor elkaar zijn. De bewindslieden zijn onder meer verantwoordelijk voor het arbeidsmarktbeleid, inclusief migratie en vrij verkeer van werknemers, uitkeringen en re-integratie, inkomensbeleid, het combineren van arbeid en zorg, arbeidsomstandighedenbeleid en inspectie daarop.

Bekijk de website
Rabobank

De Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zetten medewerkers van de Rabobank zich in voor een sterkere leefomgeving en voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Met als uitgangspunt dat we samen meer bereiken dan alleen.
De Rabobank heeft geen aandeelhouders, maar leden. Men kiest ervoor om jaarlijks een flink deel van de winst te investeren in de maatschappij. De leden bepalen waar dit ‘coöperatief dividend’ naartoe gaat. Grotendeels gaat het om lokale maatschappelijke projecten, en ook is er een breed programma om verenigingen te ondersteunen, omdat die verenigingen zo’n belangrijke verbindende rol hebben. Daarnaast zet de Rabo Foundation zich in voor de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen.
De missie ‘growing a better world together’ begint heel dicht bij huis en wordt mogelijk gemaakt door leden en klanten. Andere thema’s zijn: Iedereen financieel gezonder, duurzaam groeien, duurzamer wonen en duurzamere voeding.

Bekijk de website
Stichting de Avond van Wetenschap en Maatschappij (W&M)

streeft naar meer aandacht voor de wetenschappelijke mening in het maatschappelijk debat. Stichting de Nationale DenkTank ontstond tijdens de 5e Avond van Wetenschap & Maatschappij. Het bestuur van W&M vormt de Raad van Advies van de Nationale DenkTank en adviseert het bestuur bij strategische keuzes en het vinden van ondersteuning voor de jaarlijkse opdracht.

Bekijk de website
Stichting Elise Mathilde Fonds

Jaarlijks investeert het Elise Mathilde Fonds in een betere maatschappij door steun aan zo’n 1000 uiteenlopende initiatieven.

Bekijk de website
Universiteit Leiden

is een internationaal georiënteerde universiteit en stelt kennis en experts beschikbaar voor inhoudelijke ondersteuning van de Nationale DenkTank.

Bekijk de website
Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

wil dat haar studenten en medewerkers verder kijken: verder dan het eigenbelang, het eigen vakgebied, verder dan het bekende, verder dan het hier en nu. De VU stelt kennis en experts beschikbaar voor inhoudelijke ondersteuning van de Nationale DenkTank.

Bekijk de website
VSBfonds

VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. De geschiedenis van het fonds gaat ruim 200 jaar terug in de tijd. In 1990 is VSBfonds in zijn huidige vorm ontstaan. VSBfonds ondersteunt initiatieven voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken.  

Bekijk de website

Bent u benieuwd naar wat een partnerschap voor u kan betekenen? Neem direct contact op voor een verkennend gesprek met Dorine van Haselen.

Dorine van Haselen

d.vanhaselen@nationale-denktank.nl

Email mij

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • De Nationale DenkTank 2020

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2019 nationale denktank - website door draad
Scroll naar bovenzijde
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.