Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

DENKTANK 2017

Tien oplossingen voor de arbeidsmarkt van de toekomst

Home
Eindrapport
Analyse
Oplossingen
Deelnemers
Partners

Julie Hooft Graafland

Quirine van Eeden

Pinsioen

‘Dat is dan €30,65 alstublieft.’ Anne rekent af en loopt tevreden naar buiten met haar nieuwe aankoop. Maar haar aankoop is niet de enige reden tot blijdschap. Met haar pin- transactie heeft ze zojuist ook gespaard voor haar pensioen. Via de app van haar bank heeft ze enkele dagen eerder de optie ‘Pinsioensparen’ aangezet. De mogelijkheid om op deze manier te sparen voor een pensioen is goed nieuws voor Anne. Anne is namelijk zelfstandig ondernemer en heeft dus geen verplichting om pensioen op te bouwen. Via haar dagelijkse uitgaven spaart ze nu op een gemakkelijke wijze voor haar oude dag, zodat ze tegen de tijd dat ze stopt met werken een vergelijkbare levensstandaard kan behouden.

Aanleiding

20% van de werkenden in Nederland bouwt op dit moment geen of te weinig pensioen op.[24] Hieronder vallen zelfstandigen, maar ook werknemers. Dit is problematisch omdat de AOW voor de meeste pensioengerechtigden niet voldoende is om hun huidige levens- standaard te behouden. Om deze levens- standaard ook in de toekomst te garanderen, is een (aanvullend) pensioen dus noodzakelijk. Bestaande opties zijn niet effectief genoeg, omdat voor velen de drempel om pensioen op te bouwen te hoog is.

Oplossing

Met Pinsioen kun je op een eenvoudige manier (aanvullend) pensioen opbouwen. Een vast percentage van het bedrag dat je met een betaalpas pint of opneemt gaat naar een rekening voor je pensioen. Je kiest daarbij zelf met hoeveel procent je wilt sparen, al wordt er wel een spaar- advies gegeven. Je pensioenrekening wordt beheerd door een beleggings- fonds, zodat een gemiddeld rendement kan worden behaald.

Impact

Pinsioen maakt het voor iedereen makkelijker om te sparen voor zijn pensioen. Het helpt de 1 miljoen zelfstandigen (die nu geen pensioen opbouwen bij een pensioenfonds) aan een zekere toekomst. Daarnaast biedt Pinsioen een toegankelijke mogelijkheid voor werknemers om aanvullend pensioen op te bouwen. Pinsioen draagt bij aan een gezonde Nederlandse economie.

Gezocht

Banken die van Pinsioen een financieel product willen maken.

[24] Knoef, M. G., Goudswaard, K. P., Been, J., & Caminada, C. L. J. (2015). Veel variatie in de pensioenopbouw van Nederlandse huishoudens. Netspar Brief

AzCademy
De Inspraakmakers
Doneer je netwerk
Het contractneutraal sociaal stelsel
Pinsioen
ReflectEerder
Taalbootcamp
TalentenMapp
ToThePoint
Wat Is Werk

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • Word deelnemer: Nationale DenkTank 2022

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2022 nationale denktank - website door draad
Scroll naar bovenzijde
Cleantalk Pixel
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.