Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Nieuws

Studenten maken kennis met Big Data en data science in de praktijk

20-03-2015

In de week van 9 maart hebben tien studenten tijdens de LINK-Workshop kennis gemaakt met data science. Dankzij partners GoDataDriven, SAS en Teradata konden de studenten kennis opdoen van het vakgebied en de verschillende beschikbare tools. De week is afgesloten door op vrijdag de opgedane kennis toe te passen op casussen aangeleverd door de NS, Eneco en i2i.

Studenten maken kennis met Big Data

De LINK-Workshop is een initiatief ontstaan uit De Nationale DenkTank 2014. De Nationale DenkTank onderzocht toen de maatschappelijke kansen en uitdagingen van Big Data. In december van het afgelopen jaar presenteerden zij tien oplossingen voor maatschappelijke impact met Big Data. De Nationale DenkTank 2014 constateerde onder andere een tekort aan data scientists in Nederland, waarvoor zij de Big Data Academy als oplossing bedachten. Dit initiatief is inmiddels omgedoopt tot LINK, en heeft tot doel om bèta-studenten enthousiast te maken en om te scholen tot data scientist. Dit doet LINK door hen in contact te brengen met organisaties die dagelijks met data science bezig zijn.

De LINK-Workshop is het eerste event van de initiatiefnemers Youssef El Bouhassani en Rik Plender. Ervaren data scientists delen hun kennis met de deelnemers (tien studenten en drie professionals) aan de hand van concrete casussen. Door studenten en professionals bij elkaar te zetten ontstaat er een interessante dynamiek en kunnen beide partijen van elkaar leren. De deelnemers hebben kennisgemaakt met de tools van SAS en Teradata en ook de beschikbare open-source software kwam aan bod. Naast de vereiste technische kennis en vaardigheden was er ook aandacht voor visualisatie, communicatie en de ethische aspecten van werken met Big Data. Mark Schep, student aan de TU Eindhoven en deelnemer aan de LINK-Workshop, kijkt terug op een succesvolle week: “Een hele leerzame en bovenal gave week waarin alle aspecten rondom data science aan bod kwamen.”.

Studenten maken kennis met Big Data3

LINK oriënteert zich momenteel op mogelijke vervolginitiatieven. El Bouhassani: “Data neemt een steeds belangrijkere rol in de samenleving en binnen organisaties. Dit betekent dat we meer data scientists nodig hebben om de meerwaarde van deze data te realiseren. Data science is een vakgebied dat vooral in de praktijk geleerd wordt en dat is wat wij  doen. De LINK-Workshop is voor LINK een eerste stap. Dit concept ontwikkelen wij verder en schalen wij op. Daarbij staan wij altijd open voor nieuwe samenwerkingspartners.“

Voor meer informatie over LINK of de LINK-Workshop kunt u contact opnemen met link@nationale-denktank.nl

Gerelateerd nieuws

13 december 2022

Zaadzekerheid, vliegende ecologen en meetbaar natuurinclusief bouwen: zo komt Nederland de biodiversiteitscrisis te boven

19 oktober 2022

De Nationale DenkTank legt belangrijkste knelpunten bloot voor biodiversiteitsverlies- en herstel ervan

19 september 2022

Uitnodiging Expertforum Biodiversiteit

Nieuwsbrief

Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • Word deelnemer: Nationale DenkTank 2022

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2022 nationale denktank - website door draad
Steun de Advieswinkel Informatieavond Nationale DenkTank 2015 op 9 april as.
Scroll naar bovenzijde
Cleantalk Pixel
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.