Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Nieuws

Rijn IJssel verwelkomt 14 nieuwe hackers

09-07-2019

Hack Je Les (oplossing Nationale DenkTank 2016) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: de eerste veertien hackers van opleidingencentrum Rijn IJssel behaalden op maandag 8 juli hun Hacktificaat. Deze hackers breken op uitnodiging van hun collega’s in tijdens reguliere lessen om studenten te vragen wat ze vinden van hun opleiding. Vervolgens stelt de klas actieplannen op over hoe zij zelf hun onderwijs gaan verbeteren. Rijn IJssel wil zo studenten beter betrekken bij hun onderwijs en de feedbackcultuur tussen studenten, docenten en het management team versterken. Met ruim 11.000 studenten is Rijn IJssel de grootste school voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie in Gelderland.

De nieuwe Hackers (foto: Bertram Loth)

Hack Je Les: van pilot naar trainingsbureau

Femke Cnossen en Bertram Loth deden beiden mee aan de Nationale DenkTank 2016. Daar hebben zij Hack Je Les bedacht. Na de DenkTank besloot het tweetal Hack Je Les verder uit te werken. In 2016 hackten Femke en Bertram de allereerste les, een klas met 29 jongens van de opleiding Junior Accountmanager. Veel gehackte lessen en enkele trainingsprogramma’s later is Hack Je Les uitgegroeid tot een trainingsbureau voor hackers.

Bertram: ‘We leren hackers-in-opleiding hoe je op een veilige en gestructureerde manier alles bespreekbaar maakt in de klas en hoe je studenten motiveert plannen te maken om zelf hun onderwijs te veranderen. En dat natuurlijk allemaal binnen één lesuur.’

Eerste gehackte docent ooit nu zelf hacker

De eerste gehackte docent ooit, Diederik Wismans (zie foto) werd in 2017 teamleider bij Rijn IJssel en vroeg Femke en Bertram of zij een groep collega’s binnen Rijn IJssel wilden opleiden tot hackers. 

‘Studenten ontwikkelen zich tot ware partners van je opleiding, met geweldige ideeën, analyses en ongezouten adviezen die verder reiken dat de dagelijkse hectiek. Daarnaast is de kracht dat studenten zelf aan de slag gaan.’, aldus Diederik.

Leuk detail: Diederik is zelf één van de veertien die maandag zijn opleiding tot hacker heeft afgerond.

Toekomstplannen Hack Je Les

Het enthousiasme van Diederik en de andere hackers van het cluster Economie en Uiterlijke Verzorging verspreidt zich als een lopend vuurtje door Rijn IJssel. Bertram: ‘We zijn nu druk bezig met het opleiden van hackers bij Zorg & Welzijn en starten hopelijk volgend schooljaar ook bij CIOS & Veiligheid en Creatieve Industrie. Het is mooi om te zien hoe Hack Je Les leeft bij docenten en studenten.’

De kersverse Hackertrainers (foto: Bertram Loth)

Zelf hacker worden?

We wensen Diederik Wismans en zijn collega’s het komende schooljaar veel succes. Wil je ook dat jouw les gehackt wordt? Of wil jij zelf hacker worden? Ga dan naar www.hackjeles.nl en meld je aan.

Lees ook:

  • Hack Je Les start met trainingsprogramma
  • Hack Je Les vanaf schooljaar ’18-’19 onderdeel van onderwijsbeleid ROC de Leijgraaf

Gerelateerd nieuws

13 december 2022

Zaadzekerheid, vliegende ecologen en meetbaar natuurinclusief bouwen: zo komt Nederland de biodiversiteitscrisis te boven

19 oktober 2022

De Nationale DenkTank legt belangrijkste knelpunten bloot voor biodiversiteitsverlies- en herstel ervan

19 september 2022

Uitnodiging Expertforum Biodiversiteit

Nieuwsbrief

Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • Word deelnemer: Nationale DenkTank 2023

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2022 nationale denktank - website door draad
MiniDenkTank 2019: werk-ontspanningsbalans (door Laura de Adelhart Toorop) Thema NDT’19: 4 deelvragen zijn bekend
Scroll naar bovenzijde
Cleantalk Pixel
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.