Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Nieuws

Onderwijsinnovatie dankzij DenkTankers Jorim en Bertram (NDT’16)

19-09-2019

Hoe zou jij je eigen onderwijs opnieuw vormgeven als je kon? Jorim Tielbeek en Bertram Loth (NDT’16) doceren momenteel het vak ‘Rebuilding Education’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Een vak wat zij zelf bedachten en initieerden.

Over Rebuilding Education

Met Rebuilding Education onderzoeken studenten verschillende academische perspectieven op onderwijsinnovatie en hoe ze leerervaringen kunnen verbeteren en opnieuw ontwerpen. En dit alles in samenwerking met relevante stakeholders.

Jorim: “De insteek lijkt op de Nationale DenkTank: zo is er een analysefase met kwalitatief onderzoek en een survey, gevolgd door een oplossingsfase. Bertram en ik nodigen verschillende experts uit als gastsprekers, van filosoof tot neurowetenschapper.”

Ontstaan met dank aan de Nationale DenkTank

Bertram en Jorim namen in 2016 deel aan de Nationale DenkTank, met als thema ‘het beroepsonderwijs van de toekomst’. Na afloop bleven de twee verder brainstormen over nieuwe vormen van onderwijs en kwamen zo op het idee voor Rebuilding Education. Ze trokken de stoute schoenen aan en pitchten hun idee. Vorig jaar werd het vak voor het eerst gegeven aan de VU, dit jaar volgde de primeur in Groningen.

Jorim: “Naast een grote dosis kennis leer je bij de DenkTank snel en concreet tot actie te komen. Dat willen wij inzetten om het onderwijs te verbeteren.”.

Rebuilding Education is onderdeel van het VU Honours-programma. Aan de RUG is het vak open voor masterstudenten. In Groningen is er nog een DenkTanker uit 2016 betrokken bij het vak: Femke Cnossen. (Femke en Bertram werken ook samen aan de DenkTank oplossing HackJeLes, red). Ook andere DenkTankers die zich specialiseren op onderwijs, zoals Richard van den Berg (NDT’15), zijn nauw betrokken. Esther van Duin en Youssef El Bouhassani (oud-DenkTankers én huidig bestuur NDT) hebben tevens gastcolleges verzorgd.

Benieuwd naar de resultaten?

Benieuwd naar de resultaten van de studenten? Kom naar de eindpresentatie op maandag 14 oktober. Aanmelden kan via j.tielbeek@amsterdamumc.nl.

Locatie: Academie Tien – Philip Guldenhof 100, Utrecht

Het programma is als volgt:
– 17:45 – 18:00: inloop
– 18:00 – 18:30: gezamenlijk diner
– 18:30 – 18:45: presentaties klaarzetten door studenten
– 18:45 – 19:30: eindpresentaties
– 19:30 – 20:15: uiteen in verschillende break-outs om feedback te geven op de presentaties
– 20:15 – 20:30: afsluiting

Wil je weten of Rebuilding Education ook bij jouw universiteit of hogeschool past? Neem contact op met Jorim.

Afbeeldingen: Jorim Tielbeek

Gerelateerd nieuws

13 december 2022

Zaadzekerheid, vliegende ecologen en meetbaar natuurinclusief bouwen: zo komt Nederland de biodiversiteitscrisis te boven

19 oktober 2022

De Nationale DenkTank legt belangrijkste knelpunten bloot voor biodiversiteitsverlies- en herstel ervan

19 september 2022

Uitnodiging Expertforum Biodiversiteit

Nieuwsbrief

Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • Word deelnemer: Nationale DenkTank 2023

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2022 nationale denktank - website door draad
Kelly en Fabian (NDT’18) helpen SIRE met nieuwe campagne ‘Waardeer... Workshop Nationale DenkTank op Onderwijs Festival (door Fuuk en Wouter, NDT...
Scroll naar bovenzijde
Cleantalk Pixel
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.