Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Nieuws

Project Wijsheid en de Nationale DenkTank

15-10-2020

“De sessie met Jan Reinder bood ons de ruimte om gevoelens te delen, zonder over de ander te oordelen. We kregen de kans om vervulde en onvervulde behoeftes te benoemen en erkennen, zonder meteen op zoek te gaan naar een oplossing. Het was heel fijn dat te kunnen doen met de groep!”
– Christien van der Harst, deelnemer Nationale DenkTank 2020

Als Stichting werken we naast onze partners ook samen met diverse trainers. Jan Reinder Rosing is al bij vier edities van de Nationale DenkTank betrokken geweest als trainer vanuit zijn eigen bedrijf: Project Wijsheid. Jan Reinder werkt met de DenkTankers aan groepsdynamica, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Wat levert dit op? We vroegen het Christien van der Harst, deelnemer van de Nationale DenkTank 2020 en aan Jan Reinder Rosing zelf.

Goede match tussen Project Wijsheid en de Nationale DenkTank

Jan Reinder: “Project Wijsheid heeft, net als de Nationale DenkTank, geen winstoogmerk. Beide organisaties hebben als missie om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen. Vanuit de deelnemers is er de bereidheid om voorbij technieken persoonlijke groei door te maken. Dat is wat Project Wijsheid wil bereiken. Het gaat in ons werk niet om het toepassen van technieken of ‘trucjes’ als het gaat om samenwerken of groepsdynamieken. Het gaat om in een spiegel durven kijken en werken op diepere lagen. Om het ontwikkelen van wijsheid.”

Christien: “De sessie met Jan Reinder bood ons als groep de ruimte om gevoelens te delen, zonder over de ander te oordelen wat echt heel erg moeilijk kan zijn in een intensief proces als de DenkTank. Ook zorgde hij ervoor dat we niet meteen over oplossingen hoefden na te denken voor problemen of onvervulde behoeftes. Simpelweg het erkennen dat de behoeftes er zijn is genoeg. Dat biedt ruimte aan iedereen om na te denken over wat er in de groep wel en niet gebeurt, gewoon zoals het gaat in groepen. Hij weet het op zo’n manier te doen dat niet alleen de grootste praters uit de groep hun zegje kunnen doen, maar dat ook het meestal wat stille midden even aan het woord komt. Je loopt er uiteindelijk weg met een veilig en open gevoel, en het vertrouwen dat moeilijke gesprekken die nog gaan komen iets makkelijker zullen verlopen.” 

project wijsheid logo

Leergierigheid en openheid maakt betrokkenheid bij de Nationale DenkTank leuk

Jan Reinder: “Ik wil er graag aan bijdragen dat de DenkTankers effectief worden in hun werk, nu en later. Het is een feest om met hen te werken. De gretigheid van elke groep is uitzonderlijk. Daarnaast valt het me op hoeveel ervaring en kennis de deelnemers op deze leeftijd al hebben. Ze stellen scherpe vragen, er is een open sfeer en er is ruimte voor kritische opmerkingen. Dat leidt tot diepgang. De combinatie van gretigheid en leergierigheid maakt dat ik veel van onze sessies leer en dat het uitdagend is om met de groep te werken.”

Christien: “Je loopt uiteindelijk weg met een veilig en open gevoel, en het vertrouwen dat moeilijke gesprekken die nog gaan komen iets makkelijker zullen verlopen.”

Wil je zelf aan de slag met het thema wijsheid?

Dit najaar organiseert Project Wijsheid verschillende (gratis) activiteiten. Zo is er een sessie over wilskracht, een Engelstalig traject over empathie en een innerlijk reisbureau. Wil je meer weten? Kijk op https://www.projectwijsheid.nl/nl/community/ En wil je een keer sparren? Jan Reinder en Imre nodigen je van harte uit voor een gesprek over de wijsheid die jij wil ontwikkelen via jr@projectwijsheid.nl en imre@projectwijsheid.nl.

Gerelateerd nieuws

17 december 2020

Terugblik op een knallende Eindpresentatie NDT’20

15 december 2020

Acht oplossingen voor verbetering van het perspectief van de middengroep

14 december 2020

Schoutje, Linda en Olivier (NDT’20) in gesprek met minister Ollongren

Nieuwsbrief

Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • De Nationale DenkTank 2020

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2019 nationale denktank - website door draad
Middengroepen Nederland zijn er in 10 jaar tijd 19 miljard euro op achteruit... Schoutje en Aldo NDT20 Het Expertforum 2020: volledig online én toch interactief
Scroll naar bovenzijde
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.