Onlangs werd bekend gemaakt dat Amsterdam UMC en Pacmed een 11-jarige partnership aangaan om de zorg op de Intensive Care te verbeteren met big data en machine learning. Pacmed is ontstaan uit de DenkTank 2014 over Big Data. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van machine learning toepassingen voor de zorg. Goed nieuws dus voor DenkTankers Willem Herter, Wouter Kroese en Hidde Hovenkamp.
Belangrijke beslissingen over de behandeling
Het idee is dat Amsterdam UMC algoritmes en software direct in zet aan het bed van kritiek zieke patiënten om medisch specialisten te ondersteunen bij het maken van belangrijke beslissingen over de behandeling. Het eerste resultaat van de samenwerking is software die aangeeft of patiënten na behandeling wel veilig kunnen worden ontslagen van de IC, althans het Amsterdam UMC. Deze innovatie is al beloond met de Digital Impact Award 2018.
Foto, vlnr: Patrick Thoral (Amsterdam UMC), Mark Kramer (lid raad van bestuur Amsterdam UMC), Willem Herter (Pacmed), Hidde Hovenkamp (Pacmed), Paul Elbers (Amsterdam UMC) en Wouter Kroese (Pacmed). Bron: Amsterdam UMC.
Meer lezen over Pacmed en haar oprichters?
- Lees het “Interview Pacmed met Willem Herter“
- Lees de blog van Wouter Kroese “Stappenplan voor een DenkTank start-up”
- Bekijk hier het volledige persbericht over het partnership met Amsterdam UMC
- Naar de website van Pacmed