Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Nieuws

Nieuw! De Nationale DenkTank Podcast

04-06-2019

De Nationale DenkTank heeft een primeur: een eigen Podcast serie rondom het thema van de DenkTank 2019: ‘hoe blijft Nederland gezond en weerbaar in een digitale samenleving‘. De podcast is bedacht en gemaakt door de drie DenkTankers Aida, Bastiaan en Susanne. Ze trokken de stoute schoenen aan en interviewden een tiental experts. Wekelijks zal een nieuwe aflevering worden geplaatst.

Luister deze podcast

De Nationale DenkTank Podcast serie is gratis te beluisteren via Soundcloud.

Luister naar aflevering 1: Introductie

Alle afleveringen

Luister de Podcasts via YouTube

Over de Nationale DenkTank Podcast

We vroegen de makers naar hun motivatie en insteek. Susanne vertelt:

Hoe is het idee voor de podcast ontstaan?
‘Het idee voor de Nationale DenkTank Podcast is ontstaan als manier om het nieuwe thema alvast te verkennen en om partners van de denktank, alumni en de nieuwe DenkTank deelnemers te informeren en enthousiasmeren over het thema. Het luisteren naar korte podcast afleveringen, tijdens je ontbijt, je rondje door het park of in het OV, zijn een laagdrempelige manier kennis te maken met het brede onderwerp.’

Voor wie is de podcast bedoeld?
‘De podcast is bedoeld voor iedereen in Nederland met een interesse in het thema van de Nationale DenkTank 2019. De podcast zal bijzonder interessant zijn voor partners, het alumninetwerk en de nieuwe lichting deelnemers. We hebben de experts benaderd via het huidige DenkTank netwerk. Daarnaast hebben we mensen op straat aangesproken, en mensen via de mail benaderd.’

Over de makers van deze Podcast serie

Aida Kidane is, net als Bastiaan en Susanne, alumna van de DenkTank 2017: Iedereen perspectief op werk. Ze studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden en is momenteel werkzaam als arts. Aida staat graag midden in de maatschappij! Ze voert gesprekken over de digitaliserende samenleving en gezondheid.

Bastiaan Meinders studeerde psychologie in Groningen en filosofie aan de Universiteit van Tartu in Estland. Hij schreef zijn scriptie over het basisinkomen en boog zich als deelnemer bij de Nationale DenkTank 2017 over de waarde van vrijwilligerswerk. Hij is nu freelancer, verdiept zich in ‘commons’ en doet vrijwilligerswerk bij de Social TRade Organisation.

Susanne Boers werkt als arts en is geïnteresseerd in de interactie tussen digitale ontwikkelingen en gezondheid(szorg). Naast haar werk heeft ze in 2018 de sociale onderneming bizzerd.work opgericht. Deze stichting, voor en met jongeren met een arbeidsbeperking, komt voort uit een idee van de DenkTank 2017 en helpt jongeren met een arbeidsbeperking aan werk.

Contact

Heb je vragen over de Nationale DenkTank Podcast of wil je in contact komen met de makers? Stuur een mailtje naar info@nationale-denktank.nl.

Gerelateerd nieuws

13 december 2022

Zaadzekerheid, vliegende ecologen en meetbaar natuurinclusief bouwen: zo komt Nederland de biodiversiteitscrisis te boven

19 oktober 2022

De Nationale DenkTank legt belangrijkste knelpunten bloot voor biodiversiteitsverlies- en herstel ervan

19 september 2022

Uitnodiging Expertforum Biodiversiteit

Nieuwsbrief

Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • Word deelnemer: Nationale DenkTank 2022

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2022 nationale denktank - website door draad
Voorjaarsdag 2019 (door Jojanneke Hendriks) Pacmed wint Anthony Fokker Prijs 2019
Scroll naar bovenzijde
Cleantalk Pixel
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.