Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Nieuws

Youssef (NDT’14) en Jonas (NDT’15) winnen Hoger Onderwijspremie met LeerLevels

08-03-2021

DenkTankers Youssef el Bouhassani (NDT’14) en Jonas Voorzanger (NDT’15) vallen in de prijzen met LeerLevels, een tool die met behulp van kunstmatige intelligentie persoonlijke begeleiding in het onderwijs mogelijk maakt. Hierbij werken zij samen met de Hogeschool van Amsterdam aan het vergroten van kansengelijkheid in het onderwijs. LeerLevels en de HvA hebben op maandag 1 maart de eerste prijs van de Hoger Onderwijspremie ontvangen van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven.

Van DenkTank oplossing naar concreet platform

Youssef en Jonas kennen elkaar van de Nationale DenkTank. Jonas werkte tijdens zijn deelname in 2015 aan de oplossing FlipFilm, een platform waar onderwijsmateriaal gedeeld en gecureerd wordt door docenten. Na afloop van de DenkTank zette Jonas het idee voort en kwam Youssef erbij. De oplossing vormde een voedingsbodem voor wat LeerLevels is geworden. En nu mogen Jonas en Youssef de impact van LeerLevels vergroten met een fantastische premie van 1,2 miljoen. Samen met de Hogeschool van Amsterdam zetten zij de premie in voor meer kansengelijkheid in het onderwijs.

Over LeerLevels

Youssef en Jonas zijn gepassioneerd over onderwijs en vinden dat iedere leerling recht heeft op onderwijs dat aansluit op hun individuele behoefte. Helaas is dat in het huidige onderwijs nauwelijks mogelijk. Bij kennisoverdracht moeten docenten een afweging maken: onderwijs voor een hele groep, of gerichte hulp voor een paar leerlingen. Kies je voor de groep, dan gaat dat ten koste van de aandacht voor de individuele leerling; en vice versa. LeerLevels doorbreekt deze afweging. Met behulp van kunstmatige intelligentie wordt kwalitatief en gepersonaliseerd onderwijs mogelijk voor alle leerlingen.

LeerLevels ondersteunt zowel leerlingen als docenten. Via een app krijgen leerlingen de persoonlijke begeleiding die ze nodig hebben, en worden docenten ondersteund met tijdbesparende tools en inzichtelijke dashboards. Op dit moment dekt LeerLevels het volledige curriculum van natuurkunde voor vmbo, havo en vwo. Daarnaast is LeerLevels ook geschikt voor hbo-studenten die hun kennis willen opfrissen. Bekijk voor meer informatie de website of het filmpje hieronder.

Gerelateerd nieuws

13 december 2022

Zaadzekerheid, vliegende ecologen en meetbaar natuurinclusief bouwen: zo komt Nederland de biodiversiteitscrisis te boven

19 oktober 2022

De Nationale DenkTank legt belangrijkste knelpunten bloot voor biodiversiteitsverlies- en herstel ervan

19 september 2022

Uitnodiging Expertforum Biodiversiteit

Nieuwsbrief

Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • Word deelnemer: Nationale DenkTank 2023

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2022 nationale denktank - website door draad
DenkTankers NDT’20 spreken op Blauwe Kamer evenement van de KHMW DenkTankers zoomen tijdens online event in op diplomademocratie in Nederlan...
Scroll naar bovenzijde
Cleantalk Pixel
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.