De rubriek #evenvoorstellen draait om de fijne mensen waar we vanuit de DenkTank mee samenwerken. Daar zijn wij trots op en dat willen we delen. Deze keer een interview met Remko ten Kroode, deelnemer aan de DenkTank van 2018.
Wat is je naam?
Remko ten Kroode
Hoe oud ben je?
22 jaar
Waar woon je?
Amsterdam
Wat doe je voor huidige studie(s)? En kun je kort iets vertellen waarom je dit doet?
BSc in Liberal Arts & Sciences aan University College Utrecht (UCU) van 2014 tot 2017 en MSc Operations Research & Analytics aan de London School of Economics (LSE) van 2017 tot 2018. Op de middelbare school vond ik het ontzettend gaaf om met klasgenoten om te gaan waar ik nog meer van kon leren dan van de leraar. Die omgeving herkende ik op de campus van UCU. Tijdens mijn studie daar beviel het volgen van bètavakken in de omgeving van sociale wetenschappers me zo goed dat ik me heb aangemeld voor een master in toegepaste wiskunde aan een universiteit die zich specialiseert in de kwantitatieve analyse van sociale wetenschappen.
Wat is de belangrijkste reden dat je gekozen hebt om deel te nemen aan de DenkTank?
In de opzet van de DenkTank herkende ik de mogelijkheid om van vrienden te leren die ik tot nu toe bij mijn studies zo heb gewaardeerd. Na een jaar van kwantitatieve analyses leek het me ook heel cool om maatschappelijke en sociale complexiteit kwalitatief te analyseren. Daar komt bij dat de DenkTank me in staat stelt veel directer bij te dragen aan de samenleving dan ik tijdens mijn studies deed.
Wat hoop je te kunnen bereiken met het thema van 2018, circulaire economie?
Ik hoop dat we het maatschappelijke debat over circulaire economie kunnen informeren, zeker voor mensen die er nu nog weinig besef van hebben. Juist de bestuurders, wetenschappers, ondernemers en burgers die zich nog niet bewust zijn van de waarde van materialen kunnen wij belangeloos iets bijbrengen. Daarnaast weet ik zeker dat DenkTankers tijdens én na het programma belangrijke actoren gaan beïnvloeden om de transitie te versnellen.

Zaadzekerheid, vliegende ecologen en meetbaar natuurinclusief bouwen: zo komt Nederland de biodiversiteitscrisis te boven

De Nationale DenkTank legt belangrijkste knelpunten bloot voor biodiversiteitsverlies- en herstel ervan

Uitnodiging Expertforum Biodiversiteit
Nieuwsbrief
Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.