Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Nieuws

#evenvoorstellen: Marthe van Gils (NDT’18)

13-12-2018

De rubriek #evenvoorstellen draait om de fijne mensen waar we vanuit de DenkTank mee samenwerken. Daar zijn wij trots op en dat willen we delen. Deze keer een interview met Marthe van Gils, deelneemster aan de DenkTank van 2018.

Wat is je naam?

Marthe van Gils

Hoe oud ben je?

27 jaar

Waar woon je?

Rotterdam

Wat doe je voor huidige studie(s)? En kun je kort iets vertellen waarom je dit doet?

Na een Bachelor Bouwkunde raakte ik gefascineerd door de stad als ecosysteem; een systeem dat altijd in ontwikkeling is, dat klappen kan opvangen en waar zowel de ruimtelijke als sociale structuren vragen om afhankelijkheid en diversiteit. Ik geloof in een integrale aanpak bij complexe vraagstukken en daarom heb ik net een dubbele master in Architectuur en Wetenschapscommunicatie afgerond aan de TU Delft. In de opleiding Architectuur heb ik veel geleerd over ruimtelijkheid en bij Wetenschapscommunicatie over sociale en psychologische processen, juist de relatie tussen deze twee velden vind ik interessant. Daarnaast vind ik het leuk om ideeën uit te drukken in woord en beeld.

Wat is de belangrijkste reden dat je gekozen hebt om deel te nemen aan de DenkTank?

Tijdens mijn afstuderen kwam ik erachter dat ik het liefst samenwerk met anderen. Het leek mij fantastisch om voor een korte intensieve periode samen te werken met 19 jonge mensen met een andere achtergrond en met dezelfde passie voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Een ideale plek voor kruisbestuiving en om veel van elkaar te leren. Wat mij ook aanspreekt aan de DenkTank is de ambitie om overheid, bedrijfsleven en wetenschap met elkaar te verbinden. De DenkTank opent op deze manier deuren naar plekken voor bijzondere ontmoetingen.

Wat hoop je te kunnen bereiken met het thema van 2018, circulaire economie?

 

Ik geloof dat de circulaire economie een cruciale rol speelt in de transitie naar een andere wereld, waar we in balans samenwerken met de aarde en de medemens. Dit is grote uitdaging, omdat dit echt vraagt om een radicaal andere manier van denken en samenleven. Juist dat maakt het voor mij zo ontzettend leuk om mij hier voor in te zetten en ik hoop hier in de DenkTank een steentje aan te kunnen bijdragen.

Gerelateerd nieuws

13 december 2022

Zaadzekerheid, vliegende ecologen en meetbaar natuurinclusief bouwen: zo komt Nederland de biodiversiteitscrisis te boven

19 oktober 2022

De Nationale DenkTank legt belangrijkste knelpunten bloot voor biodiversiteitsverlies- en herstel ervan

19 september 2022

Uitnodiging Expertforum Biodiversiteit

Nieuwsbrief

Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • Word deelnemer: Nationale DenkTank 2022

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2022 nationale denktank - website door draad
#evenvoorstellen: Remko ten Kroode (NDT’18) Eerste landelijke Dag van de Opknapper i.s.m. Milieu Centraal
Scroll naar bovenzijde
Cleantalk Pixel
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.