Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Fonds
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Nieuws

Lena Hartog (NDT’17) en Rozanne Henzen (NDT’18) in Duurzame Jonge 100

07-07-2020

Goed nieuws voor Lena Hartog (NDT’17) en Rozanne Henzen (NDT’18), want zij staan dit jaar in de Duurzame Jonge 100 (dj100). Elk jaar kiest een jury de honderd meest inspirerende jonge en duurzame koplopers van Nederland. Dit jaar staan daar dus twee DenkTankers in!

Over Lena Hartog (NDT’17)

Lena Hartog (deelnemer Nationale DenkTank 2017) zet internationale campagnes rondom duurzaamheid en gedragsverandering op.

In 2019 ging ze met 36 jongeren al zeilend naar de klimaattop in Chili (zie de blog over sailtothecop), om daar te lobbyen voor een eerlijke en duurzame toekomst voor de transportsector. Toen de klimaattop onverwacht werd verplaatst naar Madrid, speelde Lena en haar team daar slim op in: ze riepen aanwezigen op om met de trein naar de klimaattop af te reizen, “Rail to the COP’.

Momenteel werkt Lena als directeur bij CollAction, een non-profit organisatie die mensen helpt om collectieve actieproblemen op te lossen door middel van crowdacting.

Lena Hartog

Over Rozanne Henzen (NDT’18)

Rozanne Henzen (deelnemer Nationale DenkTank 2018) is auteur van De kleine Circulaire economie voor Dummies en Researcher Sustainable Transformation aan de Antwerp Management School.

Het idee voor haar boek ontstond tijdens de Nationale DenkTank 2018. Echter kwam het uiteindelijk niet in de top-10 gekozen oplossingen van de DenkTank 2018. Maar Rozanne gaf niet op: “In m’n vrije tijd ben ik doorgegaan met het voor Dummies-boek. In mei 2019 ben ik uitgenodigd bij BBNC Uitgevers in Amersfoort, die de rechten voor de voor Dummies-serie heeft in Nederland en Vlaanderen. Dit was een zeer positieve meeting en na het afronden van het publicatievoorstel werd ik officieel de auteur van ‘de kleine Circulaire economie voor Dummies’: een pocketformaat boek over de circulaire economie.’” Naast haar dagelijks werk probeert Rozanne de complexiteit van circulaire en duurzame principes toegankelijk te maken via @reduce.reuse.rznn (Instagram) en rozannehenzen.com

Gerelateerd nieuws

13 december 2022

Zaadzekerheid, vliegende ecologen en meetbaar natuurinclusief bouwen: zo komt Nederland de biodiversiteitscrisis te boven

19 oktober 2022

De Nationale DenkTank legt belangrijkste knelpunten bloot voor biodiversiteitsverlies- en herstel ervan

19 september 2022

Uitnodiging Expertforum Biodiversiteit

Nieuwsbrief

Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • Word deelnemer: Nationale DenkTank 2023

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
FacebookTwitterInstagramLinkedInYoutube

© copyright 2022 nationale denktank - website door draad
De Nationale DenkTank 2020 gaat aan de slag met expertdeelnemers Nationale DenkTank 2020 onderzoeksvraag en deelonderwerpen bekend
Scroll naar bovenzijde
Cleantalk Pixel
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.