Direct naar de inhoud Direct naar submenu
Nationale Denktank
  • Home
  • Nieuws
  • Over ons
  • Partners
  • Alumni
  • Contact
  • Taal Engels
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
  • Menu
  • Wat doen we
  • Impact
  • Word deelnemer
  • Word Partner
  • Jaarlijkse denktank
Zoek door de website.

Nieuws

Bijzondere editie Avond van de Wetenschap en Maatschappij

08-10-2019

Gisteren vond de twintigste Avond van Wetenschap en Maatschappij (W&M) plaats in de Ridderzaal. We zijn zeer vereerd dat we met de Nationale DenkTank een actieve bijdrage mochten leveren, in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. We feliciteren hoogleraar Carla Hollak van Amsterdam UMC met het winnen van de Huibregtsenprijs en Robbert Dijkgraaf met het winnen van de allereerste Irispenning voor Excellente Wetenschapscommunicatie.

Ontstaan Nationale DenkTank dankzij de Avond van de W&M

Het concept ‘De Nationale DenkTank’ was in 2005 één van de genomineerden voor de competitie ‘Boven het Maaiveld’ van de Avond van Wetenschap en Maatschappij. Deze wedstrijd was uitgeschreven om de verzuiling tussen wetenschap, overheid en bedrijfsleven te doorbreken. Het idee won niet de eerste prijs, maar de bedenkers waren vastberaden om hun idee uit te voeren. In 2006 brachten zij voor het eerst twintig promovendi, jonge professionals en academici voor vier maanden samen. Sindsdien is elk jaar een afvaardiging van de Nationale DenkTank aanwezig bij de Avond van de Wetenschap en Maatschappij. De Raad van Advies van de Nationale DenkTank is tevens het bestuur van de Stichting Avond van de Wetenschap en Maatschappij.

voeg onderschrift toe

Uitreiking Huibregtsenprijs en eerste Irispenning

De Avond werd geopend door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, als gastvrouw van deze Avond. Prof. dr. C. Hollak heeft de Huibregtsenprijs 2019 gekregen voor haar onderzoeksproject ‘Medicijn voor de maatschappij’. “Carla Hollak is internist in het Amsterdam UMC, locatie AMC, en sinds 2010 hoogleraar Metabole Ziekten. Zij is een voorvechter van meer en beter onafhankelijk geneesmiddelenonderzoek door de academie”, althans de jury.

Prof. dr. Robbert Dijkgraaf won de eerste Irispenning voor Excellente Wetenschapscommunicatie, omdat hij “de gave heeft de allermoeilijkste dingen zo uit te leggen dat je tenminste dénkt dat je ze begrijpt, en omdat hij een manier van denken heeft die strikte logica koppelt aan tomeloze verbeelding”, althans de jury.

Gerelateerd nieuws

22 juni 2023

Persbericht – Saskia Selen is de nieuwe directeur van De Nationale DenkTank

25 mei 2023

David Peters (NDT’06) over de KHMW

08 mei 2023

Update ‘Tijd voor biodiversiteit’ NDT’22

Nieuwsbrief

Onze laatste updates ook per e-mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting de Nationale DenkTank
Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam
info@nationale-denktank.nl

Snel naar:

  • Word deelnemer: Nationale DenkTank 2023
  • Privacybeleid alumni
  • Privacybeleid algemeen

Categorieën

  • Geen categorieën

Volg ons op social media

Volg ons op
InstagramLinkedInYoutube

© copyright 2022 nationale denktank - website door draad
PERSBERICHT: Gezond en eerlijk digitaal samenleven gaat niet vanzelf Coming up: Nationale DenkTank op podium NRC Live 5 november
Scroll naar bovenzijde
Cleantalk Pixel
Reden om mee te doen

Hoe maakt jouw organisatie z’n maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar en concreet?

Op onze publicaties en tijdens evenementen worden onze partners uitdrukkelijk genoemd. Ook brengen we via onze website, de nieuwsbrief en via sociale media (het werk van) onze partners onder de aandacht, van nieuws over interessante projecten tot en met het delen van vacatures. Een partnerschap is een concrete manier om zichtbaarheid en invulling te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie.

Reden om mee te doen

Sta je open voor ontmoetingen die verrassend kunnen uitpakken?

De Nationale DenkTank bouwt aan een netwerk van alumni en partners die blijvend met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vooruitgang. Denk aan het gezamenlijk realiseren van bedachte oplossingen, elkaar verbinden aan nieuwe initiatieven of het initiëren van een MiniDenkTank. Met oude bekenden gaan partners in een hele andere setting in gesprek over maatschappelijk relevante vraagstukken. Daarbij helpt de gedeelde maatschappelijke betrokkenheid ook om nieuwe (klant)relaties te bouwen of talent aan te trekken. Partners worden nauw betrokken bij zowel het proces van de jaarlijkse DenkTank, als bij het actieve partnernetwerk.

Reden om mee te doen

Is jouw organisatie toe aan frisse energie op een taai maatschappelijke thema?

Partners van de Nationale DenkTank worden tijdens de jaarlijkse Nationale DenkTank actief betrokken bij de analyses en oplossingen (co-creatie). De partner laat zich inspireren door de andere kijk van de jonge denkers tijdens werkbezoeken en presentaties. Een partnerschap biedt (jong) talent uit de organisatie de kans om zich breed te ontwikkelen, door met hun vakkennis en expertise de Nationale DenkTank te helpen met hun analyses en bij het aanscherpen van oplossingen. Denk hierbij aan netwerken, presenteren, debatteren en workshops ontwikkelen en geven en het krijgen van verschillende perspectieven op een maatschappelijk vraagstuk.

Cookie instellingen

Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt toestaan. Klik op 'Sla instellingen op' om je keuze te bevestigen.