Deze maand wordt dagelijks een DenkTanker aan u voorgesteld door een andere DenkTanker. Vandaag is Annemarie Berkhout aan de beurt, die aan de tand is gevoeld door mededeelnemer Elsbeth van den Hazel.
Annemarie Berkhout, door Elsbeth van den Hazel
Dit is onze Annemarie: enthousiast, sociaal en volgens sommigen de golden retriever van de Nationale DenkTank 2019. Altijd vrolijk, en soms moet ze even uitgelaten worden. In het dagelijks leven is Annemarie PhD kandidaat in de nanofotonica en werkt ze in de onderzoeksgroep Resonant Nanophotonics bij AMOLF. Voor de leken onder ons, ze doet onderzoek naar lichtwerking.
De eerste paar weken in de DenkTank stonden loodrecht op Annemaries normale PhD bestaan. Ineens was het de bedoeling om in korte tijd een zo goed mogelijke maar niet perfecte analyse neer te zetten, in plaats van meerdere jaren zorgvuldig te experimenteren alvorens een resultaat naar buiten te brengen. Deze tegenovergestelde manier van werken is gelukkig wel precies wat Annemarie hoopte te ervaren. Naast dit inhoudelijke werk vindt Annemarie alle groepsprocessen en het intensief samenwerken uitermate fascinerend: “ik heb zelden zoveel verschillende dingen geleerd in zo’n korte tijd”.
Wat betreft de online samenleving hoopt Annemarie dat digitale techniek een middel blijft om ons leven makkelijker te maken. Het mag geen doel op zich worden. Whatsapp kan bijvoorbeeld handig zijn om met je vrienden contact te houden, maar uiteindelijk is het toch het leukst om samen in de avondzon op het terras te zitten.
Betreft de offline samenleving tot slot helpt Annemarie de hele DenkTank aan het planken, en is ze een groot voorstander van het matchen van sokken – die ze dan ook in alle kleuren en patronen heeft – en truien. En terwijl zij de DenkTank inging met de hoop op korte termijn impact te maken, komt zij eruit met vrienden voor het leven!
Connect met Annemarie Berkhout