2014 • Pac Med

2014 • Pac MedAnnouncement Date : Dec 30 , 2014

2014-top

Impact

  • Inmiddels ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • Team uitgebreid met data scientist en huisarts
  • Binnenkort eerste proof of concept onderzoeken

De Nationale DenkTank 2014 onderzocht de mogelijkheden, kansen en bedreigingen van Big Data voor de Nederlandse maatschappij. In verschillende domeinen werd de waarde van Big Data onderzocht, waaronder de gezondheidszorg. De waarde van de enorme hoeveelheden data bleek enorm, maar de obstakels om deze waarde te benutten leken minstens zo groot.

Wij hebben de huisarts als het ideale startpunt geïdentificeerd om Big Data voor in te zetten. Huisartsen kunnen namelijk onmogelijk de enorme hoeveelheid informatie over vele verschillende ziekten verwerken. Bovendien zijn er veel aandoeningen die op praktijkniveau erg zeldzaam zijn, maar op landelijk niveau relatief veel voorkomen. Onze oplossing, Pacmed, is een software tool die huisartsen in de spreekkamer ondersteunt bij het maken van medische be-slissingen. Waar de huidige richtlijnen de com-plexiteit en variëteit van patiënten in de spreek-kamer niet dekken, willen wij huisartsen onder-steunen door de ervaring van duizenden collega’s te verwerken tot adviezen over wat in de praktijk, bij vergelijkbare patiënten, bleek te werken.

Zonder de Nationale DenkTank hadden wij Pacmed nooit zo ver kunnen brengen. Door zeker honderd interviews te houden met experts hebben we ons idee doorontwikkeld tot wat het nu is. Met al deze interviews hebben we de steun en interesse gekregen van vele artsen, vooraanstaande zorgondernemers en de meest innovatieve technologiebedrijven. Daarnaast hebben we veel geleerd over ondernemen, ICT, data-analyse en de huisartspraktijk.

Inmiddels staat Pacmed ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en hebben we ons team uitgebreid met een vooraanstaande data scientist en een innovatieve huisarts. Binnenkort starten zelfs de eerste proof of concept onderzoeken! Er zijn voor Pacmed nog vele hordes te nemen, maar wij hebben er het volste vertrouwen in dat de DenkTank ons de kickstart heeft gegeven om het enorme potentieel van Big Data om de zorg effectiever en efficiënter te maken, te benutten!

Willem Herter en Wouter Kroese,

Nationale DenkTank 2014

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie