2011 • Jo Cadeau

2011 • Jo CadeauAnnouncement Date : Dec 30 , 2011

2011-top

Impact

  • JO Cadeau succesvol bedrijf: 400 aangesloten freelancers.
  • Veel mediaaandacht en winnaar van HUB-prijs voor sociale impact.
  • Cadeaubon in kerstpakket van diverse ministeries.

Tijdens de Nationale DenkTank 2011 onderzochten we hoe mensen in Nederland hun talenten het beste konden benutten en het meest gemotiveerd konden werken. Al snel sprong er één groep enthousiastelingen uit: de freelancers. Freelancers benutten hun talenten en zijn het meest gemotiveerd. Daarnaast stelden we vast dat er een behoefte is aan persoonlijke, originele en maatschappelijk verantwoorde cadeaus.

Tijdens een brainstorm op de maandagochtend bedachten we de oplossing: maak van freelancers ‘het cadeau dat werkt’! Met JO Cadeau geef je de dienst van een freelancer cadeau. De cadeaus lopen uiteen van een ‘urban birdingtoer’ van vogelaar Jacob, een uur klussen van klusser Grimm tot een museumrondleiding van kunstkenner Esther. Zo stimuleren we de lokale economie, helpen we freelancers aan meer klanten en iedereen aan een origineel en persoonlijk cadeau.

Maar met een idee alleen ben je er nog niet. Ik vond een goede en enthousiaste mededirecteur in Joni Uhlenbeck, die al ervaring had met het starten van een onderneming. Ons team is in 2014 versterkt met een operational manager, Josine Putter, een aantal freelance medewerkers en stagiaires.

Inmiddels zijn er 400 freelancers aangesloten bij JO Cadeau en zijn er duizenden JO Cadeaubonnen gegeven aan medewerkers, vrienden, familieleden en collega’s. We hebben in de landelijke dagbladen gestaan, zijn op tv en radio te zien en horen geweest, en bij de businessplancompetitie New Venture wonnen we de HUB-prijs, voor ondernemers met sociale impact.

Daarnaast hebben we inmiddels –naast consumenten- ook veel bedrijven en overheidsorganisaties als klant. Gesprekken met minister Bussemaker van het ministerie van OC&W en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken hebben ervoor gezorgd dat JO Cadeau is opgenomen in hun kerstpakketten – als de maatschappelijk verantwoorde cadeaubon. Ook partners van de Nationale DenkTank hebben hun enthousiasme getoond: zo heeft AEF het afgelopen jaar al haar medewerkers een JO Cadeaubon gegeven met kerst.

Josje Damsma, Nationale DenkTank 2011

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie