Auteur

Talent voor de Klas (oplossing NDT ’16) haalt vijfde partner binnen!

10-08-2017

Het gaat goed met Talent voor de Klas, gestart door DenkTankers Hannah Edelbroek en Michelle Smid (NDT ’16). Afgelopen juli tekende het vijfde en tevens grootste ROC van Nederland het contract om inhoudelijk én financieel partner te worden van dit project!

Talent voor de Klas beoogt academisch geschoolde pedagogen en psychologen middels een tweejarig traineeship om te scholen tot mbo-docent voor de entreeopleiding en niveau 2. De behoefte aan pedagogisch sterke en onderlegde academici is op die niveaus erg groot vanwege de gedrags- en gezinsproblematiek en criminaliteit die daar in hogere mate voorkomt. Daarnaast vraagt het verwachte docententekort om jonge en gedreven docenten die blijven ‘hangen’. Talent voor de Klas laat het mes aan twee kanten snijden: studenten op de entreeopleiding en niveau 2 krijgen een nieuwe groep docenten die met haar achtergrond uitermate geschikt is voor het lesgeven op deze niveaus én het traineeship biedt trainees nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.

De afgelopen periode werkte het projectteam, dat sinds de start is uitgebreid met Bertram Loth (NDT ’16) en Gijs Mulder (oud BCG-consultant), aan de inhoudelijke vormgeving van het traineeship. Hierbij kan gedacht worden aan het uitwerken van de werving- en selectiestrategie maar ook het opzetten van een duurzaam financieel model dat ervoor zorgt dat dit traineeship onafhankelijk van subsidies kan draaien zodra het van start gaat.

De grootste uitdaging ligt nu in het rondkrijgen van de financiering de volgende fase van Talent voor de Klas, waarin onder andere een nieuwe organisatie wordt opgezet en kandidaten voor het programma worden geworven en geselecteerd. Momenteel voert het projectteam gesprekken over dit thema met zowel de MBO Raad als het Ministerie van OCW.  Doel is om de eerste lichting trainees in september 2018 te laten starten.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan Talent voor de Klas of meer informatie ontvangen over dit initiatief? Neem dan contact op met Hannah Edelbroek, hannah@talentvdklas.nl

Auteur

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief