Auteur Voornaam Achternaam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Nationale DenkTank 2014 van start met de Zomerschool

19-08-2014

Op 18 augustus is de Zomerschool van start gegaan op het SAS Instituut in Huizen. 23 enthousiaste deelnemers storten zich de komende maanden op het thema Big Data.

Steeds meer gegevens worden opgeslagen. Niet alleen persoonlijke gegevens van consumenten en burgers, maar ook algemene patronen in bijvoorbeeld beweging, koopgedrag en reizen. Deze data wordt nu vaak niet ten volle benut. Slimme toepassingen van Big Data kunnen ervoor zorgen dat meer treinen op tijd rijden, omdat we beter kunnen inschatten hoeveel reizigers op ieder tijdstip op een traject reizen. Of kunnen een griepepidemie voorspellen. Of kunnen onderwijs op maat werkelijkheid maken.

Big Data is complex vanwege de vele verschillende partijen die erdoor worden geraakt. Internetgebruikers, consumenten, burgers, datacenters, bedrijven, privacy-organisaties, de overheid: allemaal hebben zij verschillende belangen bij het thema. Het is daarom van belang dat er een duidelijk gebruikskader komt voor Big Data.

Tijdens de Nationale DenkTank 2014 gaat een team van 23 excellente studenten met verschillende studieachtergronden gedurende vier maanden op zoek naar het potentieel dat Big Data te bieden heeft. Ook de risico’s en uitdagingen die dit thema met zich meebrengt komen in het onderzoek aan bod. De DenkTank richt zich binnen het brede thema Big Data op vier belangrijke toepassingsgebieden: mobiliteit, infrastructuur, sociaal domein en gezondheidszorg.

De Nationale DenkTank 2014 zoekt naar concrete en haalbare oplossingen op het snijvlak van wetenschap, overheid en bedrijfsleven. Op 3 oktober 2014 presenteert de Nationale DenkTank 2014 haar analyses tijdens het Expertforum, waarbij 200 experts uit het veld aanwezig zijn en met de DenkTank meedenken. Op 8 december 2014 onthult de DenkTank haar innovatieve adviezen en ideeën tijdens de Eindpresentatie.

De themapartners van de Nationale DenkTank 2014 zijn: Achmea, NS, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ProRail en Rijkswaterstaat. Zij zijn de hoofdsponsoren van de Nationale DenkTank 2014 en stellen hun expertise ter beschikking gedurende het hele project. Incubatorpartner is dit jaar Teradata. Zij sluiten pas aan in de oplossingsfase van het project, die in oktober van start gaat, en ondersteunen de DenkTank bij de implementatie van de oplossingen.

Auteur Voornaam Achternaam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief