Auteur Suzanne Bouten

MiniDenkTank 2017 – Presentatie alumni 15-jarig bestaan Prins Claus Leerstoel

12-04-2018

Jonge denkers die maatschappelijke impact realiseren, daar staan we voor. En op het volgende zijn wij heel trots. Op 12 april 2018 presenteerden alumni van de Nationale Denktank namelijk bij het 15-jarig bestaan van de Prins Claus Leerstoel op Paleis Noordeinde.

Ze deelden de belangrijkste analyses en 2 oplossingen uit de MiniDenkTank’17 over de betrokkenheid van jonge generaties op thema’s als wereldwijde welvaartsontwikkeling en de eerlijke verdeling hiervan.

Hun presentatie werd bijgewoond door Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden.

Een van de gepresenteerde oplossingen was een uitbreiding op Terra Nova Minimaatschappij, een coöperatief spel dat ontwikkeld is door DenkTanker Lisa Hu. Deze uitbreiding, Terra Nova X, laat spelers nadenken over grensoverschrijdende uitdagingen, zoals de eerlijke verdeling tussen grondstoffen. Na afloop gaf Prinses Beatrix aan dat ze dit spel heel graag met haar kleinkinderen wilt gaan spelen.

Kort daarna hebben Lisa Hu en Lotte Meilof (samen met Tal Ben Yakik de eerste twee leerling-deelnemers aan een MiniDenkTank) een exemplaar van Terra Nova X overhandigd aan Koningin Máxima.

Wat ons betreft een inspirerend voorbeeld van hoe ons alumni netwerk samenwerkt en zich blijft inzetten voor maatschappelijke vraagstukken. Dank aan de aanwezige alumni, Jonas Voorzanger (DT’15), Frank Westhoek (DT’15), Wouter van Dijk (DT’16), Noreen van der Linden (DT’15), Lotte Meilof (MiniDenkTank’17), Vivian van Wingeren (DT’16), Kathalijn Vergeer (DT’13) en Lisa Hu (DT’15).

Fotografie: Piet Gispen Photography, Den Haag

Auteur Suzanne Bouten

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief