Auteur Redactie

MiniDenkTank 2015: Energie dialoog Nederland

08-04-2015

In het weekend van 6 tot en met 8 februari 2015 vond alweer de vierde MiniDenkTank plaats. Ditmaal in opdracht van EDN (Energie Dialoog Nederland), over de toekomst van de gas- en chemiesector in Nederland. EDN is opgericht om debat en vooral dialoog over de energietoekomst van Nederland te bevorderen. Op dit moment loopt het Gilde project, over de toekomst van gas en toekomstige gasvoorzieningen. Deelnemers aan dit project zijn Gasunie, Gasterra, Shell, Nogepa, EBN en NAM.

De hoofdvraag voor de MiniDenkTank luidde: Hoe kan de gassector de chemische industrie ondersteunen bij het vergroten van hun concurrentievermogen en tegelijkertijd verminderen van de CO2-uitstoot?

presentatie mdt4

In 2,5 dag tijd hebben 14 alumni van de Nationale DenkTank gezocht naar concrete oplossingen voor bovengenoemde vraag. Uiteindelijk kwamen zij met ongeveer 15 oplossingen, waarvan er maandag 2 maart 6 werden gepresenteerd aan een afvaardiging van de deelnemers aan het Gilde project.

Een aantal van de ideeën werden zo enthousiast ontvangen dat er vanuit EDN gekeken wordt hoe die verder kunnen worden gebracht.

Auteur Redactie

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief