Auteur Redactie

Landelijke bushokjescampagne DoneerJeNetwerk van start!

26-01-2018

Vanaf 24 januari hangen in duizend bushokjes door het hele land posters rondom het initiatief DoneerJeNetwerk, een van de tien oplossingen die voortkwam uit de Nationale DenkTank 2017 met het thema ‘Iedereen Perspectief op Werk’!

Uit de analyses van de Nationale DenkTank 2017 bleek dat mensen in Nederland het snelst een baan vinden via hun eigen netwerk. Toch zijn er ook mensen in Nederland die door hun kleine of niet passende netwerk een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Daarom bedachten denktankers Lana en Simone DoneerJeNetwerk. DoneerJeNetwerk koppelt zulke ‘Talenten’ aan mensen die hun netwerk voor hen gaan openstellen. Deze ‘Netwerk Donateurs’ gaan op een laagdrempelige manier op zoek naar nuttige contacten voor het Talent, en regelen bijvoorbeeld koffieafspraken en sollicitaties. Zo vergroten zij samen het netwerk van het Talent, en daarmee diens perspectief op werk.

Tijdens de periode van de DenkTank zijn er in een pilot al vijf Talenten gekoppeld. Een van de deelnemers, de Syrische Jaber, ziet werk als belangrijkste stap om deel te worden van de Nederlandse maatschappij: “Werk is de eerste stap om met mensen te communiceren. Het is heel belangrijk om te werken. Daarom zoek ik de kans om de Nederlandse arbeidsmarkt te betreden”, aldus Jaber.

‘DoneerJeNetwerk’ is sinds januari 2018 een samenwerking aangegaan met Stichting Blendin. Samen gaan zij in de komende maanden een grootschalige pilot opzetten waarin zij vijftig nieuwkomers zullen koppelen aan vijftig Netwerk Donateurs. Dit proces wordt strak gemonitord, om zo het concept gedegen door te ontwikkelen.

Met de campagne willen Lana en Simone Nederlanders oproepen hun netwerk te doneren en zo een ander aan een baan te helpen. Met heel veel dank aan DenkTankers Quirine en Julie, die deze campagne hebben opgezet!

Wil jij je netwerk doneren of meer weten? Ga dan naar doneerjenetwerk.nl, volg ons of Twitter of like de Facebook pagina!

Auteur Redactie

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief