EINDRAPPORT 2009

Energie in beweging: 22 adviezen en 54 besparingsmethodes die energiebesparing voor consumenten makkelijker, goedkoper en leuker maken.

De DenkTank kwam met 22 adviezen en 54 besparingsmethodes die energiebesparing voor consumenten makkelijker, goedkoper en leuker maken

Bekijk hier het rapport!

Opdracht

Hoe kunnen consumenten worden gemotiveerd om te kiezen voor een energiezuinige leefstijl? Dat was de vraag voor de Nationale DenkTank 2009.

De DenkTank kwam met 22 adviezen en 54 besparingsmethodes die energiebesparing voor consumenten makkelijker, goedkoper en leuker maken.

Impact adviezen

Het ministerie van VROM heeft een subsidie toegekend om Mediaplatform Pionier in de praktijk te brengen.  Door product placement in massamedia als televisieseries worden groene producten impliciet onder de aandacht gebracht van een breed publiek. De stichting Green Mimics, opgericht door onder meer twee oud-deelnemers, voert dit project uit.

…Greenpoints en bijdrage aan boek Nieuwe Energie

Greenpoints wil groen consumeren stimuleren door punten te geven voor de aankoop van groene producten. Voor deze punten kunnen consumenten duurzame cadeaus uitzoeken; Greenpoints moet vooral meer bewustwording van groene producten bewerkstelligen.

Dit idee trok zoveel aandacht tijdens een presentatie op Big Improvement Day dat de oud-DenkTankdeelnemers Maaike Witteveen en Cassandra van den Berg werden gevraagd mee te werken aan een boek over Nieuwe Energie van Anne-Marie Rakhorst.