Auteur Suzanne Bouten

#evenvoorstellen: Ruben Bieze (NDT’18)

12-09-2018

De rubriek #evenvoorstellen draait om de fijne mensen waar we vanuit de DenkTank mee samenwerken. Daar zijn wij trots op en dat willen we delen. Deze keer een interview met Ruben Bieze, deelnemer aan de DenkTank van 2018.

 

Wat is je naam?

Ruben Bieze

Hoe oud ben je?

25 jaar

Waar woon je?

Amsterdam

Wat doe je voor huidige studie(s)? En kun je kort iets vertellen waarom je dit doet?

Ik heb Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam en Politieke Filosofie aan de Universitat Pompeu Fabra in Barcelona gestudeerd. Vanuit deze verschillende richtingen heb ik geleerd om vraagstukken zowel analytisch als kritisch te kunnen benaderen. Opvallend genoeg is de belangrijkste les uit beide gebieden vergelijkbaar: van econometrisch voorspellen tot filosofische waarheidsvinding, hoe minder je gelooft dat je de waarheid in pacht hebt, hoe beter je positie.

Wat is de belangrijkste reden dat je gekozen hebt om deel te nemen aan de DenkTank?

Van de vele redenen om deel te nemen aan de Nationale DenkTank is de belangrijkste de mensen die erbij betrokken zijn, van de themaexperts tot de coaches en bovenal mijn mededeelnemers. Samenwerken met deze groep leuke, intelligente enthousiastelingen uit verschillende studierichtingen maakt dit tot de ervaring die het is, en leidt ook tot de beste resultaten.

Wat hoop je te kunnen bereiken met het thema van 2018, circulaire economie?

Om circulair te gaan leven en werken moet er veel meer samengewerkt worden dan in het huidige systeem, opdat we duurzamere relaties met elkaar en met onze leefwereld kunnen bewerkstelligen. Ik hoop dat wij met de DenkTank een rol kunnen spelen in het bundelen van verschillende ideeën en het verbinden van initiatieven om de transitie op te schalen.

Auteur Suzanne Bouten

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief