Auteur Suzanne Bouten

#evenvoorstellen: Hilde van der Schans (NDT’18)

27-08-2018

De rubriek #evenvoorstellen draait om de fijne mensen waar we vanuit de DenkTank mee samenwerken. Daar zijn wij trots op en dat willen we delen. Deze keer een interview met Hilde van der Schans, deelnemer aan de DenkTank van 2018.

 

Wat is je naam?

Hilde van der Schans

Hoe oud ben je?

23 jaar

Waar woon je?

Amsterdam

Wat doe je voor huidige studie(s)? En kun je kort iets vertellen waarom je dit doet?

Ik studeer gedragseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Met deze master combineer ik het beste van twee werelden: cijfers en (menselijk) gedrag. Dit vind ik interessant, omdat economische modellen soms voorbij gaan aan het feit dat mensen zich vaak anders gedragen dan wordt voorspeld. Mijn studie biedt inzichten in hoe en waarom ons gedrag afwijkt van deze voorspellingen.

Wat is de belangrijkste reden dat je gekozen hebt om deel te nemen aan de DenkTank?

Tijdens mijn studie heb ik de kans gehad om mijn analytische vaardigheden te ontwikkelen. Hoewel ik een data gedreven aanpak erg waardeer, merk ik dat ik op zoek ben naar een sociaal maatschappelijk aspect. De Nationale DenkTank is de perfecte manier om op macroniveau na te denken over échte oplossingen. Ik heb er zin in om na vier maanden intensief samenwerken oplossingen neer te zetten waar we onze opdrachtgevers en onszelf mee kunnen verbazen!

Wat hoop je te kunnen bereiken met het thema van 2018, circulaire economie?

Ik vind het merkwaardig dat onze markteconomie, die zo gericht is op efficiëntie, juist zo verspillend is. De Nationale DenkTank biedt de kans om als groep ambitieuze en nieuwsgierige studenten met verschillende invalshoeken slimme, praktische oplossingen te bedenken. Ik hoop dat met onze oplossingen de circulaire economie een beetje dichterbij komt!

Auteur Suzanne Bouten

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief