Auteur Suzanne Bouten

#evenvoorstellen: Eva Peet (NDT’18)

09-07-2018

De rubriek #evenvoorstellen draait om de fijne mensen waar we vanuit de DenkTank mee samenwerken. Daar zijn wij trots op en dat willen we delen. Deze keer een interview met Eva Peet, deelneemster aan de DenkTank van 2018.

Wat is je naam?

Eva Peet

Hoe oud ben je?

21 jaar

Waar woon je?

Rotterdam

 

Wat doe je voor huidige studie(s)? En kun je kort iets vertellen waarom je dit doet?

Ik heb net mijn bachelor Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft afgerond. Deze opleiding heb ik gekozen omdat ontwerpers niet alleen de wereld om hen heen analyseren, maar ook werken aan het verbeteren van deze wereld. Daarbij staan mensen centraal, uiteindelijk wordt het succes van een ontwerp door hen bepaald. Ik vind mensen indrukwekkend en fascinerend en het doorgronden van hun beweegredenen vind ik een mooie uitdaging. Als je dat lukt, kan je écht iets ontwerpen dat aansluit bij hun leefwereld. Uiteindelijk hoop ik zo op grote schaal iets te betekenen voor mensen die minder makkelijk meekomen in onze samenleving.

Wat is de belangrijkste reden dat je gekozen hebt om deel te nemen aan de DenkTank?

Er zijn drie redenen waarom ik mij aanmeldde voor de DenkTank. De eerste reden is dat de DenkTank oplossingen voortbrengt die een maatschappelijke impact hebben. Het zijn geen ideeën die in de la verdwijnen, maar ideeën die worden opgepakt en onze samenleving écht verder brengen. Omdat ik ongeduldig ben en niet kan wachten een bijdrage te leveren aan onze maatschappij vind ik dit een fantastische kans. Het onderwerp van dit jaar, circulaire economie, is daarbij van groot belang. Het is een onderwerp dat we niet kunnen laten liggen maar nu moeten oppakken. Daar lever ik graag een bijdrage aan.

Daarnaast vind ik dat de DenkTank een mooie uitdaging biedt. Omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe uitdagingen, binnen of buiten mijn studie, kreeg ik gelijk zin om mee te doen. Tot slot biedt de DenkTank een inspirerende omgeving. Het lijkt me super leuk en leerzaam om met al die gemotiveerde studenten te werken aan een gemeenschappelijk doel.

 

Wat hoop je te kunnen bereiken met het thema van 2018, circulaire economie?

Ik hoop een haalbare, waardevolle en schaalbare oplossing te bedenken die ons dichter bij de circulaire economie brengt. Daarbij vind ik het vooral interessant te kijken naar de waarde die mensen hechten aan verschillende producten en hoe je dat door slim ontwerp positief kan beïnvloeden. Ook vind ik het interessant om te kijken hoe ver we de shift van bezit naar gebruik kunnen

Auteur Suzanne Bouten

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief