Auteur Suzanne Bouten

#evenvoorstellen Danny Wagemans – DenkTank2018

16-07-2018

De rubriek #evenvoorstellen draait om de fijne mensen waar we vanuit de DenkTank mee samenwerken. Daar zijn wij trots op en dat willen we delen. Deze keer een interview met Danny Wagemans, deelnemer aan de DenkTank van 2018.

Wat is je naam?

Danny Wagemans

Hoe oud ben je?

23 jaar oud, 18 juli word ik 24!

Waar woon je?

Lang in het buitenland gewoond, maar woon sinds kort weer in Erp, een mooi dorpje in Noord-Brabant.

Wat doe je voor huidige studie(s)? En kun je kort iets vertellen waarom je dit doet?

Ik heb net mijn master in physics of molecules and materials afgerond, ook wel bekend als nanotechnologie. Hiervoor liep ik stage in Manchester op het grafeen-instituut en deed ik onderzoek naar de structuur van membranen. Deze membranen kunnen gebruikt gaan worden voor onder andere laag-energetische ontzouting.

Dit is ook precies waarom ik natuurkunde, en specifiek nanotechnologie zo interessant vind. Stel je namelijk eens voor dat we alle materialen precies zo op kunnen bouwen zoals we dat zelf willen. Zo is bijvoorbeeld de grondstof voor diamant koolstof, waar ook roet van gemaakt is. Alleen de ordening is net anders. Nanotechnologie kan deze ordening veranderen, en dus van roet diamant maken. Als je dit extrapoleert kom je in een wereld die geen schaarste meer kent! Zo ver is het nog lang niet, maar de potentie van nanotechnologie is fascinered.

Wat is de belangrijkste reden dat je gekozen hebt om deel te nemen aan de DenkTank?

Gaandeweg mijn master kwam ik er achter dat fulltime labwerk niets voor mij is, maar mijn drive en passie om een steentje bij te dragen aan Nederland en de wereld is groter dan ooit. Toen ik van de Nationale DenkTank hoorde was dat voor mij de ideale gelegenheid om een switch te maken en mijn kennis en vaardigheden direct in te zetten voor maatschappelijke vraagstukken. Ik ben altijd al een ondernemer geweest met oog voor de maatschappij maar verwacht met de DenkTank op een nieuw vlak veel te kunnen leren en bij te kunnen dragen.

Wat hoop je te kunnen bereiken met het thema van 2018, circulaire economie?

De transitie naar een circulaire economie is van essentieel belang voor Nederland en de wereld om op een duurzame manier om te gaan met de Aarde en haar grondstoffen. Het is heel leuk en inspirerend om voor deze uitdaging oplossingen te gaan bedenken en zo Nederland de goede weg op te helpen!

Auteur Suzanne Bouten

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief