Auteur Suzanne Bouten

#evenvoorstellen: Céline Heldring (NDT’18)

23-07-2018

De rubriek #evenvoorstellen draait om de fijne mensen waar we vanuit de DenkTank mee samenwerken. Daar zijn wij trots op en dat willen we delen. Deze keer een interview met Céline Heldring, aankomend deelneemster aan de DenkTank van 2018.

Wat is je naam?

Céline Heldring

Hoe oud ben je?

31 jaar

Waar woon je?

Amsterdam

Wat doe je voor huidige studie(s)? En kun je kort iets vertellen waarom je dit doet?

Op dit moment ben ik bezig met de afronding van mijn promotie onderzoek in de neurobiologie over vroege moleculaire veranderingen in Alzheimer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het brein is een van de meest complexe organen in ons lichaam en het vervult vele basale maar ook complexere cognitieve functies. Onderzoeken en leren hoe ons geheugen werkt vind ik ontzettend uitdagend en inspirerend. Het is onwaarschijnlijk hoeveel erbij het opslaan van een herinnering komt kijken en hoe het verandert over tijd.

Wat is de belangrijkste reden dat je gekozen hebt om deel te nemen aan de DenkTank?

Ik heb gekozen voor de DenkTank omdat het thema dit jaar circulaire economie is. Ik ben al jaren geïnteresseerd in duurzaamheid en ik ben er van overtuigd dat de overgang naar een circulaire economie hier essentieel voor is. Deelname aan de DenkTank geeft mij de kans mij hier nog verder in te verdiepen en, nog belangrijker, een bijdrage te leveren aan deze transitie. Het leukste aan het onderwerp circulaire economie vind ik dat het veel out-of-the-box denken vereist. Er moet met een volledig nieuw uitgangspunt worden nagedacht over het design van producten. Bovendien moeten alle bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het betreffende product met elkaar om de tafel. Er zit dus ook een groot sociaal aspect aan de transitie naar circulaire economie. Deze combinatie van creatief en sociaal nadenken vind ik ontzettend interessant.

Wat hoop je te kunnen bereiken met het thema van 2018, circulaire economie?

De oplossing voor dit probleem vraagt om samenwerking van verschillende partijen. Daarom lijkt het mij ontzettend mooi om de DenkTank te eindigen met een netwerk van belangrijke spelers om de transitie naar een circulaire economie te monitoren, versoepelen en versnellen.

Auteur Suzanne Bouten

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief