Auteur Suzanne Bouten

#evenvoorstellen: Bob Peeters (NDT’18)

30-07-2018

De rubriek #evenvoorstellen draait om de fijne mensen waar we vanuit de DenkTank mee samenwerken. Daar zijn wij trots op en dat willen we delen. Deze keer een interview met Bob Peeters, deelnemer aan de DenkTank van 2018. 

Wat is je naam?

Bob Peeters

Hoe oud ben je?

24 jaar

Waar woon je?

Veldhoven, nabij Eindhoven

Wat doe je voor huidige studie(s)? En kun je kort iets vertellen waarom je dit doet?

Ik heb recentelijk mijn master Supply Chain Management (SCM) afgerond aan de Maastricht University, welke veel raakvlakken heeft met circulaire economie. Als bachelor heb ik de studie Bedrijfskunde MER gevolgd aan het hbo in Eindhoven. Een brede studie waarin het bedrijf en haar processen benaderd werden vanuit de invalshoeken management, economie en recht. Ik heb altijd interesse gehad in duurzaamheid en kwam in aanraking met het concept circulaire economie tijdens een van mijn projecten. Ik heb toen een soort pre-master vermomd als minor gevolgd om door te kunnen stromen naar de universiteit voor een master. De master Supply Chain Management sprak mij het meeste aan door de raakvlakken met circulaire economie en het internationale karakter van de studie. Ik heb deze studie een half jaar geleden afgerond en ben toen op uitwisseling gegaan naar Seoul, Zuid-Korea. Daar heb ik politieke economie, international relationships en sustainable policy gevolgd. Azië en politiek vind ik ook erg interessant en ik zou in de toekomst graag in Azië werken als expat.

Wat is de belangrijkste reden dat je gekozen hebt om deel te nemen aan de DenkTank?

Ik zie circulaire economie als een onderdeel van een nieuwe denkwijze waarmee wij onze samenleving kunnen verduurzamen. Als jong professional wil ik hiermee verder gaan. Ervaring opdoen in een denktank setting is een fantastische kans. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik verder wil in de academische wereld (PhD) of de industrie. Ik hoop dat de ervaring die ik opdoe tijdens de DenkTank mij verder kan helpen met mijn keuze. Verder kijk ik er naar uit om samen te werken en te leren van mensen met eenzelfde doel maar verschillende visie.

Wat hoop je te kunnen bereiken met het thema van 2018, circulaire economie?

Om samen met het team aan te tonen dat circulaire economie een oplossing kan zijn voor duurzaamheidsvraagstukken. Dit doormiddel van een praktische, betaalbare en realistische oplossingen te ontwikkelen. Hiermee hoop ik dat circulaire economie meer bekendheid gaat krijgen.

Auteur Suzanne Bouten

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief