Auteur Voornaam Achternaam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

DenkTank 2009 gestart: energieconsument onder de loep

17-08-2009

Vandaag gaat De Nationale DenkTank 2009 van start. Eénentwintig ambitieuze, maatschappelijk betrokken en getalenteerde jonge academici buigen zich de komende drie maanden over de vraag hoe en door wie de consument aangezet kan worden om meer energie te besparen en meer te kiezen voor hernieuwbare energiebronnen.

De DenkTank start vandaag met een tweeweekse Zomerschool. Daar ontmoeten de deelnemers specialisten uit bedrijfsleven en overheid, wetenschappers en (oud) politici. Sprekers zijn onder andere de ex- ministers Terlouw en Winsemius en ondernemer en topman van het jaar 2008 Ad van Wijk. Na de Zomerschool gaat de DenkTank drie maanden fulltime aan de slag en zal zijn plannen op 12 december aanbieden aan het kabinet aan de vooravond van de klimaattop in Kopenhagen.

De onderzoeksvraag die dit jaar aan de DenkTank wordt voorgelegd is tot stand gekomen in samenspraak met het ministerie van VROM, de Interdepartementale Directie EnergieTransitie en EnergieNed, de vereniging van energieproducenten, – handelaren en – retailbedrijven in Nederland.

Minister Cramer laat in een reactie weten uit te zien naar de resultaten in december: ‘Eind van het jaar maken we in Kopenhagen internationale klimaatafspraken om onze planeet ook in de toekomst te beschermen. Het is prachtig dat ik voorafgaand aan die klimaattop concrete voorstellen van de Nationale Denktank ontvang om consumenten te bewegen bewuster met energie om te gaan. Van ruim twintig jonge academici die zich drie maanden vastbijten in het energievraagstuk heb ik namenlijk hoge verwachtingen!’

Hans Alders, voorzitter van EnergieNed laat weten: ‘Energiebedrijven hebben grote ambities om de energievoorziening duurzamer te maken en betrouwbaar te houden. Het tempo daarvan kan en moet wat ons betreft omhoog. Het is de energiesector er alles aan gelegen om hun klanten effectief te bereiken en aan te zetten tot meer besparing. De consument hebben we hard nodig om die omschakeling snel te maken, maar dat is niet eenvoudig. De DenkTank kan ons helpen nieuwe wegen te vinden om het onze klanten makkelijker te maken energie te besparen.’

Auteur Voornaam Achternaam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief