Auteur Voornaam Achternaam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Deelnemers blikken terug op de Nationale DenkTank 2014

16-12-2014

Viereneenhalve maand zijn ze bijna 24 uur per dag bij elkaar, en dan ineens is het voorbij: de Eindpresentatie is geweest, het gewone leven begint weer. Het bekende zwarte gat volgt onherroepelijk. We vroegen deelnemers Rune van der Meijden, Rosemarie Little en Roeland van Elsas kort terug te blikken op hun DenkTank; wat waren hun hoogte- en dieptepunten?

foto-Rosemarie

Rosemarie Little

Roeland van Elsas

Roeland van Elsas

Rune van der Meijden

Rune van der Meijden

Hoe voelt dat nou, dat de DenkTank voorbij is?

Rune: “Hele gemengde gevoelens. Aan de ene kant ben ik trots op wat we bereikt hebben, maar het is wel heel jammer dat er een einde komt aan deze unieke, bijzonder leerzame en vooral leuke periode met zo’n groep fantastische mensen. Deze onbevangenheid en diversiteit zal ik waarschijnlijk nooit meer in mijn carrière tegenkomen.”

Rosemarie: “Je leert elkaar binnen korte tijd zo goed kennen en ik ben benieuwd hoeveel van ons na deze intensieve, leuke, toffe, chille, leerzame periode in een diep donker post-DenkTank gat terecht komen.”

Roeland: “In de afgelopen periode hebben we met z’n 23-en een hechte band opgebouwd en samen prachtige resultaten gehaald. Helaas is deze periode nu ten einde. Gelukkig kunnen we wel terugkijken op een prachtige ervaring!”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

Rune: “De kracht van een frisse blik. Dit geldt zowel voor teamdiscussies als voor de rol van de Nationale DenkTank binnen Nederland.”

Roeland: “Dat samenwerken met 23 slimme, eigenzinnige mensen een ontzettend leuke ervaring is, maar dat tegelijkertijd effectieve communicatie hierbij essentieel is.”

Wat is je meest positieve ervaring geweest tijdens de DenkTank?

Rosemarie: “De avond na het ExpertForum was iedereen zo blij, opgelucht, moe, gelukkig en alles tegelijk en hadden we een heerlijk weekend in Camperduin. Nagenietend van het ExpertForum en genietend van de zon konden we even een weekend niksen en ontladen zodat we tijdens de Herfstschool bij THNK weer helemaal los konden met de creativiteit!”

Roeland: “Het binnenhalen van het geld voor de oplossing BuurtBuddy voor ontwikkeling van het prototype. Dit is ontzettend motiverend, omdat je zo een stap dichterbij komt bij het ook echt realiseren van de ideeen die je gevormd heb tijdens de Nationale Denktank.”

Rune: “Het ExpertForum dat ik heb georganiseerd op 3 oktober. Alle stress en korte nachten waren het allemaal waard toen alles perfect op zijn plek viel. Het ontspannen teamweekend daarna was inderdaad ook perfect om na te genieten.”

En wat was je meest negatieve ervaring?

Roeland: “Tijdens de DenkTank wordt je gestimuleerd om groots te denken. Dit is ontzettend belangrijk om uiteindelijk het resultaat te behalen dat je wil. Uiteindelijk betekent dit helaas wel dat je sommige ambities zal moeten laten varen, al is het alleen maar omdat je te weinig tijd hebt.”

Rosemarie: “De brakke vrijdagochtenden waren soms killing, maar stiekem toch ook eigenlijk wel genieten. Het scheelt dat je met z’n allen op kantoor zit, waardoor je toch nog enigszins productief moet blijven!”

Tijdens de DenkTank krijgen jullie veel trainingen en workshops aangeboden. Welke vond je het meest inspirerend?

Rune: “De happiness & mindfulnessworkshops van oud-DenkTanker Spencer Heijnen hebben het meeste indruk op me gemaakt. In alle drukte was dit een moment om even stil te staan bij waar je zelf en als team je energie uit haalt. Het scheelt ook dat Spencer zich als alumnus ook heel goed kan inleven in de DenkTankers.”

Rosemarie: “De diversiteit aan trainingen en workshops was vooral heel leuk. Ik vond inderdaad de mindfulnessworkshops ook heel inspirerend, maar zo was bijvoorbeeld de SmartenUP Excel training op een andere manier weer heel leerzaam! Die training was veel praktischer maar zeker nuttig voor de rest van je carrière.”

Roeland: “Ik vond de Energy Management training van Jacco Levits ook heel interessant. Wat ik er erg leuk aan vond was de praktische aard van de training. Jacco ging erg concreet in op de energie-flow van je dag en hoe je dat kan beïnvloeden.”

Tot slot: zou je je vrienden aanraden zich op te geven voor de Nationale DenkTank?

Unaniem: “Ja, zeker weten!”

Rosemarie: “Het is voor mij een van de meest leerzame periodes geweest in mijn leven tot nu toe en een ervaring die ik iedereen toewens!”

Roeland: “Het is zo’n unieke ervaring dat ik ze zeker zou aanraden om te solliciteren voor de DenkTank.”

Rune: “Een unieke ervaring met unieke mensen. Een periode die je de rest van je leven met je meedraagt.”

Auteur Voornaam Achternaam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief