Auteur Suzanne Bouten

Advocatenkantoor Kennedy van der Laan nieuwe structurele partner van de Nationale Denktank

09-08-2018

Kennedy Van der Laan (KVDL) en de Nationale DenkTank (NDT) gaan structureel samenwerken aan de ontwikkeling van praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen

Een maatschappelijk hart & pragmatische oplossingen

Stichting de Nationale DenkTank organiseert elk jaar een DenkTank over een urgente maatschappelijke kwestie. Twintig getalenteerde jonge academici uit verschillende disciplines werken vier maanden lang samen aan een thema. Middels een onafhankelijke visie, gedegen analyse en innovatieve ideeën beogen zij de kritische massa te beïnvloeden om keuzes te maken die de Nederlandse maatschappij vooruit helpen. Zo werd in het verleden gewerkt aan oplossingen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt, werd een idee aangenomen om met de inzet van docent-vluchtelingen onder andere het docententekort in het beroepsonderwijs tegen te gaan, en schoof de NDT aan bij de adviesgroep industrietafel van het klimaatakkoord.

De denk- en werkwijze van de NDT sluit naadloos aan op die van Kennedy Van Der Laan, zo bleek ook uit eerdere ad hoc samenwerkingen. Maatschappelijke betrokkenheid is bij KVdL een belangrijk onderdeel van de cultuur. Werken vanuit een brede visie op de wereld, met oog voor mens en maatschappij is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van het kantoor. Ook het pragmatische karakter waarmee KVdL adviseert (kernachtig, helder en pragmatisch richtinggevend) past zo goed bij de werkwijze van de NDT dat een structurele samenwerking voor de hand lag.

Het thema van 2018: circulaire economie

De Nationale DenkTank gaat dit jaar op 13 augustus van start en buigt zich over het thema circulaire economie. De onderzoeksvraag is als volgt geformuleerd: ‘Hoe versnellen we de transitie naar een circulaire metropool?’ Juridisch specialisten uit verschillende gebieden staan tijdens expertsessies en spreekuren ter beschikking voor de NDT. Technology partner Patrick Wit van Kennedy Van der Laan, expert op het gebied van circulaire economie, is nauw betrokken bij de groep. Patrick schrijft momenteel een boek over de verdienmodellen van de circulaire economie, die rond de eindpresentatie van de NDT gepubliceerd zal worden.

Foto: Chris van Dijk (partner, advocaat KVdL), Eva Bik (directeur Stichting de Nationale DenkTank), Ruud Schepers (advocaat KVdL)

Over Kennedy Van der Laan
Kennedy Van der Laan is een onafhankelijk Nederlands kantoor met 100 advocaten. Sinds 1992 bedienen de medewerkers van het kantoor toonaangevende marktleiders, met specialistische juridische kennis op onder meer het gebied van IT, IE, privacy en verzekeringsrecht. Vanuit de kantoren in Amsterdam en Eindhoven wordt wereldwijd gewerkt voor een breed scala aan cliënten, van startup tot multinational. De mensen van Kennedy Van der Laan hebben een pragmatische en betrokken mindset en staan dicht bij het dynamische werkveld van de cliënten.

Auteur Suzanne Bouten

Agenda

Expertforum Nationale DenkTank 2018

27 september 2018

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2018

10 december 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief